Încă 500 de teste COVID-19, pe zi, la Timișoara. Ce achiziție a făcut Ministerul Sănătății pentru bănățeni

Ultima actualizare:

    Teste COVID-19, non-stop
Teste COVID-19, non-stop

Veste bună pentru timișoreni. Ministerul Sănătății a cumpărat aparatura necesară pentru un nou laborator de testare COVID-19. Acesta va fi deschis zilele acestea, la Spitalul Judeţean Timişoara. Se pot prelucra teste non-stop.

Un nou laborator de testare pentru COVID-19, în care va funcţiona un aparat RT-PCR, va fi deschis la Spitalul Judeţean Timişoara şi va putea prelucra teste 24 de ore din 24. Aparatura din acest nou laborator a costat 500.000 de lei şi a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii, informează news.ro.

"Noul laborator dispune de o linie completă de extracţie automată şi manuală a acizilor nucleici precum şi amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500.000 de lei fiind achiziţionată în totalitate din fondurile Ministerului Sănătăţii. În plus, laboratorul dispune şi de o linie completă dată în comodat de către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Timişoara.

Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi, cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.

Testele pentru determinarea infecţiei cu coronavirus vor fi efectuate pacienţilor care se încadrează în criteriile de testare şi definiţia de caz actualizată precum şi personalului medical.

 Aparatura poate detecta și HIV

Instituția mai anunță că, după epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită şi pentru detecţia altor tipuri de viruşi (virusul HIV, virusul hepatic, etc).

În acest moment, la Timişoara, teste pentru COVID-19 se fac la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” şi la Spitalul Municipal Timişoara, unde se prelucrează tot 500 de teste pe zi.

Citește și:

Record de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara! Ce schemă de tratament folosesc medicii de acolo

Explicația pentru numărul mare de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net