INCREDIBIL! Ghiciţi cu ce mai se droghează tinerii?

Ultima actualizare:
Aceste superbe flori sunt foarte periculoase, dacă inhalezi petalele şi frunzele
Aceste superbe flori sunt foarte periculoase, dacă inhalezi petalele şi frunzele

Sunt circa 40 de plante interzise în ţara noastră, dar specialiştii spun că tinerii folosesc peste o mie de alte plante cu care caută extazul. Mai nou, sunt la modă plante frumoase, pe care le poţi întâlni la orice pas, mai ales în parcuri. Europenii au început să le stârpească pentru că, o dată inhalate, pot duce la deces.

Albastre, roz, albe, roşii. Sunt favoritele gospodinelor şi ale peisagiştilor. Hortensia sau Hydragea este cea mai la modă plantă care se fumează. Tot mai mulţi tineri, usucă frunzele şi petalele, rulează ca pe o ţigară şi trag adânc în piept.

Potrivit specialiştilor, consumul acestor joint-uri, în doză mare, poate duce la moarte prin asfixiere. „Când sunt fumate, hortensiile au efecte halucinogene şi euforice”, explică, Kurt Hostettmann, profesor de farmacologie la Universitatea din Lausanne şi Geneva, citat de publicaţia franceză „Le Matin”.

Specialistul a mai precizat că „în funcţie de doză, senzaţia resimţită este similară cu cea indusă de THC (tetrahidrocanabinol), substanţa activă conţinută de plantele de Cannabis”, iar ceea ce pare a fi o simplă experienţă pentru un adolescent care fumează această plantă, poate fi deosebit de periculoasă, chiar mortală.


    Aceste superbe flori sunt foarte periculoase, dacă inhalezi petalele şi frunzele
Aceste superbe flori sunt foarte periculoase, dacă inhalezi petalele şi frunzele

Aceste flori frumoase sunt extrem de periculoase, dacă inhalezi frunzele sau petalele

„Este total nerecomandat fumatul părţilor supraterane ale plantei”, avertizează expertul, deoarece „dozele mari pot conduce la moarte prin asfixiere, din cauza formării acidului cianhidric”, o substanţă folosită de naziști, sub denumirea comercială de Zyklon B, în camerele de gazare din lagărele de exterminare.

Părţile aeriene ale hortensiei nu devin toxice doar prin ardere. Şi dacă este ingerată ca atare, această frumoasă plantă ornamentală poate cauza dureri puternice de stomac, chiar şi la ore bune de la înghiţire. De asemenea, poate provoca comă şi convulsii, printre cele mai „uşoare” efecte adverse numărându-se mâncărimi ale pielii, stări de vomă, letargie şi transpiraţii.

În timp ce  ţările europene au început să stârpească această plantă, parcurile noastre şi curţile românilor sunt pline de superbele flori, atât de periculoase.

În ultimii ani, o dată cu venirea verii, arbuştii de hortensii sunt jefuiţi de tineri care fură frunzele şi petalele plantei, pe care le usucă, pentru ca apoi să îşi ruleze ţigări din ele.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net