Nu au nici o problemă că sunt după gratii. Infractorii îşi văd de „afaceri” şi câştigă sume imense de bani. Deşi nu au voie, majoritatea săvârşesc infracţiuni prin telefonul mobil.


Mai multe percheziţii au loc luni dimineaţă în Penitenciarul Galaţi, dar şi în alte locuri din judeţ, în cadrul unei acţiuni conduse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit procurorilor, în Penitenciarul din Galaţi ar exista mai mulţi deţinuţi care, folosindu-se de metoda “accidentul”, ar fi înşelat diverse persoane. Anchetatorii susţin că, pe lângă Penitenciarul Galaţi, mai sunt efectuate cinci percheziţii pe raza judeţului Galaţi, potrivit adevarul.ro.

Faptele ar fi fost comise în mai 2013. Acţiunea este efectuată de Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Ce este „Metoda accidentul”
Sunt din ce în ce mai multe cazuri când părinţii sunt sunaţi de o persoană care plânge în hohote şi spune că fiu/fiica a avut un accident teribil şi îi trebuie bani ca să nu ajungă la puşcărie. Pentru că nu se poate deplasa, altcineva va veni să ia banii.

O altă variantă este că a suferit un accident şi trebuie să plătească spitalizarea.

De fiecare dată, părintele nu verifică dacă accidentul a avut loc şi dau toţi  banii din casă unor infractori.


 
 
Loading...