Instanţa a amânat din nou sentinţa în procesul ANPC – OTP Bank

Ultima actualizare:

    OTP Bank a fost dată în judecată pentru clauze abuzive
OTP Bank a fost dată în judecată pentru clauze abuzive

Clienţii OTP Bank au o nouă dezamăgire. Mult aşteptata sentinţă în procesul deschis de ANPC împotriva OTP Bank a fost din nou amânată, în această dimineaţă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a identificat mai multe clauze abuzive în contractele de credit ale OTP Bank, astfel că a deschis acţiune în instanţă. Dacă ar câştiga, banca va fi obligată să modifice toate contractele similare şi să aplice sentinţa tuturor clienţilor. Procesul este unul de tip class action şi vizează toate contractele-tip ale unei bănci.

Dosarul a fost plimbat, până acum, între mai multe instanţe, iar în şedinţa din 15 iulie Tribunalul Bucureşti rămăsese în pronunţare. Azi era, în sfârşit, aşteptată sentinţa. Dar – surpriză. S-a amânat din nou.

Liderii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) îndeamnă oamenii să trimită un e-mail la Tribunalul Bucureşti în care să ceară „Pronunţarea în regim de urgenţă a sentinţei pentru dosarul 956/2/2015".

O altă dezamăgire a împrumutaţilor la bănci este numirea Guvernatorului BNR Mugur Isărescu în fruntea unei structuri nou formate în Guvern, al cărei scop ar fi identificarea şi evaluarea riscurilor care ar putea duce la o criză financiară.

Mugur Isărescu, şeful BNR, capătă puteri şi peste Guvern
Mugur Isărescu, şeful BNR, capătă puteri şi peste Guvern

Structura numită “Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială” este independentă – nu solicită şi nu acceptă instrucţiuni din partea niciunei autorităţi, instituţii sau organism public ori privat. Pe de altă parte, recomandările făcute de către respectivul comitet sunt obligatorii pentru Guvern, anunţă digi24.ro. Acest exces de putere îi îngrijorează pe unii economişti, dar şi pe românii împrumutaţi la bănci, care îl numesc pe  Mugur Isărescu “avocatul bancherilor”. “Vorbim aici despre încălcarea orânduirii unui stat democratic, în care orice instituţie are autonomie, dar răspunde, la rândul ei, în faţa unei alte instituţii. Se numeşte echilibrarea puterii în stat, pentru a evita dictatura! În acest moment, caracatiţa se întinde printr-un abuz care poate fi împiedicat doar de popor”, a transmis Andreea Cristoforidis, unul dintre liderii GCCC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net