Instanţa a decis! Hexi Pharma nu poate fi dizolvată!

Ultima actualizare:

    Compania Hexi Pharma nu se poate închide timp de două luni de acum încolo au decis judecătorii
Compania Hexi Pharma nu se poate închide timp de două luni de acum încolo au decis judecătorii

Judecătoria Sectorului 5 a decis, ieri, ca timp de două luni firma Hexi Pharma să nu poată începe procedura de dizolvare sau lichidare, potrivit news.ro. Asta, pentru a se evita înstrăinarea activelor şi diminuarea capitalului social. Mai mult, firma nu va putea să facă transferuri băneşi sau plăţi, cu excepţia salariilor şi a plăţilor la utilităţi.

Instanţa a admis astfel cererea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de suspendare a dizolvării sau lichidării firmei Hexi Pharma, acuzată de participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Judecătorul a dispus ca, din 16 mai până în 14 iulie inclusiv, Hexi Pharma să aibă interdicţie să iniţieze procedura de dizolvare sau lichidare. De asemenea, s-a decis  pentru aceeaşi perioadă, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, toate măsurile dispuse trebuind să fie aplicate de îndată. Hexi Pharma poate contesta decizia în 24 de ore de la comunicare.

Au vrut să se închidă pentru o datorie de 23 de milioane de lei

Cererea procurorilor PICCJ a fost înregistrată în 13 mai la Judecătoria Sectorului 5, după ce Hexi Pharma şi-a cerut, în 11 mai, insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Compania a invocat, în cererea de insolvenţă, o datorie de 23,5 milioane de lei către bugetul de stat şi către furnizori ai societăţii, dar şi facturi în valută neachitate de peste 20 de milioane de euro către două firme offshore din Cipru. Una dintre acestea are legătură cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar cealaltă se regăseşte în acţionariatul Unilab SA, deţinătoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat o anchetă la Hexi Pharma, care vizează verificarea firmei din punct de vedere fiscal, inclusiv pe linia relaţiei cu firmele offshore din Cipru.

Hexi Pharma, urmărită penal

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 13 mai, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Surse judiciare au declarat că anchetatorii au făcut noi verificări la sediul firmei şi au sigiliat probe, cercetările vizând atât zona de producţie, cât şi documentele societăţii. Conform aceloraşi surse, la sediul IGPR au fost verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, şi ale chimistului fabricii. Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, în 10 mai, timp de patru ore, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Hexi Pharma a anunţat, în 11 mai, că îşi va retrage produsele, că a început deja procedurile legale pentru închiderea fabricii şi a cerut scuze personalului medical şi tuturor celor care au fost sau ar fi putut fi afectaţi de neconformităţile dezinfectanţilor săi.

Un scandal care a dat jos un ministru

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declaraţiile şi pe documentele furnizate de foşti angajaţi ai firmei, că dezinfectanţii furnizaţi de aceasta spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă. De asemenea, jurnaliştii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acţionar la o firmă care asigură servicii de curăţenie în spitale, aceasta având acelaşi administrator ca şi Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanţilor. În urma acestui scandal, în 8 mai, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net