UPDATE. Intoxicați cu clor la ștrandul din Drumul Taberei. 7 copii și doi adulți, de urgență la spital

Ultima actualizare:

    Incidentul s-ar fi produs din cauza concentrației prea mari de clor din apă sursa foto: click.ro
Incidentul s-ar fi produs din cauza concentrației prea mari de clor din apă sursa foto: click.ro

Scene de groază s-au petrecut azi, în jurul orelor 13.00, la ștrandul din Drumul Taberei. Șapte copii și doi adulți au avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale și au ajuns cu toții la spital. Potrivit fanatik.ro, se pare că cei veniți la scăldat s-au intoxicat cu clorul din apă, aflat într-o concentrație mult prea mare față de normele admise. Insectorii de Sănătate Publică au suspendat activitatea ştrandului.

UPDATE: Activitatea ştrandului a fost suspendată. 

"Direcția de Sănătate Publică București a informat Ministerul Sănătății că a suspendat activitatea ștrandului Moghioroș până la remedierea deficiențelor constatate.În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente.Până la determinarea rezultatului final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activitățiii acestei unități", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Administratorul ștrandului din Drumul Taberei a declarant pentru Click! faptul că atât adulții, cât și copiii au început, brusc, să acuze o stare generală de rău. „În jurul orelor 13.00, au ajuns la fața locului angajați ai Direcției de Sănătate Publică și au fost prelevate probe din apă. Analizele preliminare, efectuate la fața locului, au arătat că în apă există o concentrație normală de clor. S-au luat însă probe care au fost duse la laborator. Acum așteptăm rezultatele finale”, a declarat acesta.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, la ștrand au ajuns ambulanțe și echipaje medicale, care au acordat primul ajutor. Șapte copii, dar și doi adulți au fost transportați la trei spitale din Capitală: cei mici au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu, iar adulții la Universitar și Floreasca.

Copiii intoxicați cu clor la ștrand au acuzat o stare generală de rău

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti a declarat pentru Click faptul că cei mici au suferit, probabil, o intoxicație ușoară.  „Au fost numai cei care erau în afara piscinei, nu cei din piscină. Probabil că au fost nişte vapori de clor. Am înţeles că s-a fisurat o conductă, dar care nu a avut o legătură cu apa, cu piscina. Ei au acuzat simptomtologie de iritație la nivel respirator şi de senzaţie de vomă şi vărsături, din ce mi s-a spus de către părinţi. La spital ei nu au mai manifestat nici unul dintre aceste simptome. Nu este nimeni internat. Au ajuns 7 la spital. Acum mai sunt doar 3 sub supraveghere medicală. Nu a fost nimeni internat”, a mai spus declarat Raluca Alexandru. Bogdan Opriţa purtătorul de cuvînt al Spitalului Floreasca, unde a fost transportat unul dintre adulți, ne-a spus că starea acestuia este bună, este conștient și cooperant. 

Citește și: 

Afacerile lui Cristi Borcea cu statul. Scandal cu chiriașul de la Ștrandul Drumul Taberei pentru 200.000 de euro

Piscine București. Ce ștranduri sunt deschise și cât costă intrarea

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net