Îţi ţii economiile la bancă? Au scăzut dobânzile!

Ultima actualizare:

    Dobânzile la un depozit de 1000 variază între 2,2% şi 4,4% pe an
Dobânzile la un depozit de 1000 variază între 2,2% şi 4,4% pe an

Băncile oferă clienţilor dobânzi din ce în ce  mai mici la depozitele atrase, în special la economiile în lei, pe fondul reducerii dobânzii de politică monetară de către Banca Naţională a României, dar şi a presiunii în sensul scăderii costurilor de creditare. Specialiştii conso.ro ne spun care sunt dobânzile percepute de cele mai mari bănci din România.

BCR

Astfel, chiar la început de an, Banca Comercială Română (BCR) a redus dobânzile la depozitele în lei cu până la 0,45%, invers proporţional cu scadenţa depozitului. În plus, rata dobânzii este stabilită pe tranşe valorice. De exemplu, pentru sume cuprinse între 500 şi 20.000 de lei, depuse pe o perioadă de un an, banca oferă o dobândă de 2,75% pe an, iar pentru sume care depăşesc 100.000 de lei, pe aceeaşi perioadă, dobânda este de 2,85% pe an. Pe de altă parte BCR a introdus suma minimă de deschidere a depozitelor respective 500 de lei.

BRD

Şi BRD – Groupe Societe Generale a redus, la început de an, dobânda cu până la 0,25 puncte procentuale. Şi în cazul acestei bănci rata dobânzii este stabilită pe tranşe valorice. Astfel, pentru un deposit cuprins între 150 şi 10.000 de lei, constituit pe un an, dobânda este de 3,5% pe an, iar pentru sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei, creşte la 3,6%. Pentru sume ce depăşeşsc 50.000 de lei, dobânda anuală este de 3,7%.

CEC Bank

CEC Bank a scăzut dobânda la depozitele standard cu dobândă fixă cu 0,25 puncte procentuale.

Tot la început de an, Volksbank a redus dobânzile la depozite cu 0,25%, iar Piraeus Bank cu până la 0,3%.

TBI Bank

În schimb, TBI Bank a introdus un nou depozite all Inclusive, pentru care banca suportă impozitul pe dobândă. Astfel, dobânda netă este de 4% pe an, iar ceabrută de 4,76% pe an. În acest moment, potrivit calculatorului conso.ro, dobânzile din piaţa bancară oferite pentru un depozit de 1.000 de lei constituit pe un an variază între 4,4% pe an la TBI Bank şi 2,2% pe an la UniCredit Ţiriac Bank.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net