La 11 ani, s-a stins după ce a fost consultat de doctor

Ultima actualizare:

    Un băieţel din Prahova a murit de peritonită la trei zile după ce medicii de la Urgenţe l-au trimis acasă
Un băieţel din Prahova a murit de peritonită la trei zile după ce medicii de la Urgenţe l-au trimis acasă

A murit cu zile. Asta spune familia unui băieţel în vârstă de 11 ani. Sâmbătă, puştiul a ajuns la spital, cu dureri de burtă şi vărsături. Medicii l-au consultat, i-au dat un tratament, o reţetă şi l-au trimis acasă. I-au spus mamei că este balonat. Trei zile mai târziu, însă, băiatul a căzut ca secerat şi a murit. Medicii legişti au stabilit drept cauză a morţii un şoc toxic, apărut ca urmare a unui ulcer cu multiple perforaţii.

Tragedia s-a petrecut în comuna prahoveană Balta Doamnei. Sâmbătă seară, copilul s-a simţit rău. Rudele au chemat Ambulanţa şi aşa a ajuns micuţul la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. ”L-a pus pe băiat pe pat. Pe urmă mi-a zis că-i balonat, că e gras, că are 60 de kilograme, a zis că e bine copilul, mi-a dat o reţetă. Balonare mi-a zis. M-a întrebat dacă am cu ce să ajung acasă, că e bine copilaşul, nu are nimic”, îşi aduce aminte cu durere mama copilului, Elena Gheorghe.

Nenorocirea s-a produs marţi. Din senin, lui Anghel i s-a făcut rău şi a căzut jos. Disperaţi, părinţii au chemat din nou Ambulanţa, însă, de această dată, medicii nu au putut decât să constate decesul. “Acasă i-a fost rău de tot. Îl durea burta, în capul pieptului şi piciorul. Vomita, şi apa o vomita. A căzut mort în faţa mea”, povesteşte, printre hohote de plâns, bunica băiatului.

Rudele dau acum vina pe medicul care l-a examinat pe copil, la spital. “L-am găsit mort, pe jos. Atât ştiu. Doctoriţa care l-a consultat sâmbătă seara e vinovată. Nu mi-a zis nimic, mi-a zis doar că e balonat”, povesteşte mama lui Anghel. “Era o floare de copil. Avea 11 ani, pe 29 octombrie era ziua lui. Trebuia să-i facem ziua, nu să-l înmormântăm”, adaugă mătuşa lui.

Medicul care l-a consultat pe Anghel, se apără şi spune că a examinat copilul, avea un abdomen balonat, sensibil la palpare. ”Avea o stare generală bună, fără febră, cu tensiune bună, cu alura ventriculară bună, cu respiraţie bună. Nu mai fusese bolnav. A făcut tratament de urgenţă pentru vărsături şi durere, cu recomandarea să se întoarcă la spital, dacă nu se simte bine”, a declarat Oresta Vasile, doctoriţa care l-a consultat sâmbătă seara. Medicii legişti care au efectuat autopsia au stabilit că băiatul a suferit un şoc toxic şi peritonită acută, în urma unor ulcere gastrice multiple, perforate. Între timp, au intrat pe fir şi poliţiştii, care au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net