La Bragadiru, 15 deţinuţi îngrijesc 700 de câini

Ultima actualizare:

    Sute de maidanezi sunt închişi în adăpostul de la Bragadiru
Sute de maidanezi sunt închişi în adăpostul de la Bragadiru

La adăpostul de câini de la Bragadiru, deschis recent pe terenul unor foste ferme ale Administraţiei Penitenciarelor, 15 deţinuţi se ocupă de aproape 700 de animale, lipsite şi ele de libertate, locuind în acelaşi timp alături de ele.

La adăpostul de câini de la Bragadiru sunt deja 695 de câini adunaţi de pe străzile Capitalei, capacitatea acestuia fiind de 1.600 de locuri cu posibilităţi de extindere până la 2.500 de locuri, scrie Mediafax.

De cei aproape 700 de câini se ocupă 15 deţinuţi, împărţiţi în două echipe: şase dintre ei sunt în echipa de adopţie, alţi nouă, în echipa de întreţinere şi hrănire a animalelor. Această din urmă echipă va putea fi extinsă până la 19 angajaţi pe măsură ce locurile din adăpost vor fi ocupate de câinii fără stăpân.

Adăpostul a fost amenajat pe terenul unor foste ferme de porci ale Administraţiei Penitenciarelor, care au fost igienizate şi racordate la utilităţi. Animalele stau în fostele grajduri, împrejmuite cu grilaj, astfel că îşi petrec ziua în aer liber.

Unul din deţinuţi, care-şi sărbătoarea ziua de naştere, a vorbit despre cum petrece o zi obişnuită de când a ajuns la Bragadiru.

„Programul nostru începe la ora 8.00. Se face curăţenie, se pune apă, se dă mâncare. De la ora 8.00, până la ora 10.00, se fac toate astea, că sunt o grămadă de padocuri. Pe urmă se face din curat pe-afară. La ora 16.00, se bagă câinii înăuntru se face curat pe-afară, se face curat înăuntru, se dă din nou mâncare, din nou apă... Cam asta e”, a spus tânărul, citat de Mediafax.

După ce-şi termină treaba, el şi colegii săi rămân tot la adăpost, fiind cazaţi în dormitoare special amenajate, sub paza autorităţilor.

„Pentru mine şi pentru colegii mei este un avantaj. C-avem nişte zile câştig şi ajungem mai devreme la familiile noastre. Avem şi zile câştigate, avem şi nişte bănişori pe care ni-i dă. E bine”, a mai spus deţintul, citat de aceeaşi sursă.

El şi-a ales deja un câine de care se ocupă în mod special şi pe care-l va ţine pentru a-l lua acasă când va fi eliberat.

„Când mă liberez ,fac act, îl scot şi îl iau acas'. Pentru familie îl iau”, a mai spus tânărul, precizând că acest câine l-a ales pe el şi că este vorba de un exemplar foarte agresiv pe care l-a şi botezat Rocky.

Programul de adopţie al adăpostului de la Bragadiru este de luni până vineri între orele 10.00 şi 14.00, obiectivul având condiţii speciale de funcţionare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net