Lecție de omenie! Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, a donat o parte din ce a primit

Ultima actualizare:
Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui
Sergiu s-a dus călare la maternitatea unde a născut soția lui

Sergiu, tânărul de 22 de ani, car a mers călare să-și vadă soția la spital, după ce femeia născuse al treilea copil al cuplului, a înduioșat o țară întreagă cu povestea lui. Deși locuiește alături de ceilalți patru membri ai familiei într-o cămăruță sărăcăcioasă, la marginea Iașiului, Sergiu nu a uitat de cei care au nevoi la fel de mari ca ale lui. Acesta a primit ajutor financiar, alimente și medicamente de la oamenii de bine, precum și promisiunea că i se va ridica o casă, însă bărbatul nu a stat cu mâinile în sân. Ba dimpotrivă! Din ceea ce a primit de la ceilalți a avut puterea să dea mai departe.

O adevărată lecție de omenie a oferit Sergiu, care a ales să îi dea câteva alimente și scutece unei femei din sat, care a venti să-i ceară un mic ajutor, notează bzi.ro. Tânărul nu a stat pe gânduri, iar gestul i s-a părut perfect normal. Mai mult, a făcut un lucru frumos și pentru un bătrân care nu-și putea permite să-și cumpere medicamente: a mers cu el la farmacie și i-a plătit pastilele atât de necesare.

"Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie?"


    Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familieifoto: Facebook Casa Share
Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familieifoto: Facebook Casa Share

„Ce să vă spun… Dumnezeu m-a ajutat așa cum nu speram vreodată. Nu m-am gândit în viața mea că voi ajunge să am ce îmi trebuie și nu m-am gândit niciodată că o să pot da din puținul meu și altora. Femeia a venit la mine… știu că sunt săraci, așa cum suntem și noi… I-am dat câteva alimente și pampers. Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie? Nu pot să nu fiu așa… Am mers și cu un bătrân și am cumpărat o rețetă de la farmacie din banii pe care eu i-am primit”, a povestit tânărul.

Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familiei
Aceasta este cămăruța în care trăiesc cei cinci membri ai familiei

Mii de oameni i-au sărit în ajutor lui Sergiu

Sergiu Ion Ciobotariu a impresionat mii de oameni cu povestea lui. La doar 22 de ani are deja trei copii și muncește cu ziua cu ajutorul calului care l-a dus până la maternitate. Nu face mai mult de 30-40 de lei pe zi și nici nu ia vreun ajutor social, dar nu concepe să nu aibă grijă de cei trei copii ai lui. 

Bărbatul, de loc din comuna ieșeană Răducăneni, a fost surprins zilele trecute călare pe un cal, pe străzile Iașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat, iar cei de la bzi.ro l-au găsit și au stat de vorbă cu el.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat din cauza coronavirusului. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. Le-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj și au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net