Legume pe abonament anual. Cum funcționează afacerea ingenioasă a unui buzoian

Ultima actualizare:
Legumele sunt 100% bio,  asigură producătorii
Legumele sunt 100% bio, asigură producătorii

Un producător de legume bio din Buzău a venit cu o idee nouă de a-şi aproviziona consumatorii urbani: pe bază de abonament! Astfel ştie exact ce şi cât produce, şi pentru câţi clienţi. În acest mod nu are pierderi, iar livrările se fac săptămânal.

Grădina Bio Amurtel Poieni este un proiect coordonat de Asociaţia de Ajutor Amurtel, lansat la sfârşitul lunii aprilie prin livrarea primelor coşuri de legume bio de la ferma proprie. Solariile asociaţiei se află în satul Poieni (oraş Pătârlagele), din judeţul Buzău, iar primele pachete au fost furnizate către consumatori urbani din Bucureşti şi Buzău, în condiţii de siguranţă totală, spun reprezentanţii asociaţiei, citaţi de adevarul.ro. „Parteneriatul cu Grădina Bio Amurtel Poieni este o soluţie de tip abonament, cu multiple beneficii pentru consumator, produse certificate organic, livrare sigură şi igienică, preţ fix pentru întregul sezon. Iar producătorul beneficiază şi el de o piaţă de desfacere stabilă, astfel încât toată lumea are puţină siguranţă în aceste vremuri pline de incertitudini”, declară Didi Deshaies, preşedintele Asociaţiei non-profit şi iniţiatoarea proiectului. 


    Legumele sunt 100% bio,  asigură producătorii
Legumele sunt 100% bio, asigură producătorii

Un coş familial costă 2.450 lei 

Cei care se vor abona prin intermediul site-ului legume-eco.ro vor primi în mod regulat un coş cu produse organice locale, proaspete, livrate direct de la fermă, în fiecare săptămână. Plata pentru rata lunara se poate efectua în ultima zi de miercuri a lunii, atât în numerar, cât şi prin ordin de plată într-un cont afişat pe site. Dacă doresc, consumatorii pot plăti întreg abonamentul într-una sau două tranşe. De exemplu, abonamentul pentru Coşul Familial este 2.450 lei, plătibili sub formă de avans de 530 lei şi rate de 240 de lei pe lună timp de opt luni, pe parcursul lunilor mai-decembrie. Potrivit iniţiatorilor, prin absenţa intermediarilor, legumele sunt sigure în ceea ce priveşte riscul de contaminare, iar consumatorul este protejat de fluctuaţiile pieţei şi de speculă. Certificarea bio garantează că legumele sunt crescute fără nici un fel de îngrăşăminte sau fertilizatori chimici, ceea ce asigură pe de o parte calitatea produsului care ajunge pe masa consumatorului şi impactul pozitiv asupra sănătăţii acestuia, iar, pe de cealaltă parte, protejarea mediului înconjurător de pesticide şi fertilizatori chimici şi poluanţi.  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net