Liceul ar putea dura trei ani, iar şcoala profesională patru

Ultima actualizare:

    De modificări s-ar bucura,  în special, cei care vor  să învețe o meserie
De modificări s-ar bucura, în special, cei care vor să învețe o meserie

Cine vine la cârma Ministerului Educaţiei are fel şi fel de idei. Multe dintre ele radicale.

De data aceasta, vorbim despre Adrian Curaj, ministrul din Guvernul tehnocrat, care a spus într-un interviu acordat postului Digi 24, că se gândește să modifice ­structura învățământului ­liceal. Școala obligatorie ar urma să fie de nouă clase, iar liceul să se reducă la numai trei clase. Asta în special din cauza faptului că sunt mulţi elevi din mediul rural care termină opt clase şi nu au posibilitatea materială de a-şi continua studiile la “oraş”.

”Liceul ar putea să fie de trei ani, poate cel profesional să fie de patru. Sunt diverse variante. Cred că trebuie să vorbim și să ne uităm la sens, nu inventăm, încercăm să fim atenți și la practica internațională. Până la urmă trebuie văzut — ce oferi celui pe care îl educi, ce alternative îi dai, nu pentru tine ca educator, ci pentru el. Poate pentru el o zonă practică, profesională, tehnică este mult mai importantă decât una pur teoretică care îl conduce spre un tip anume de bacalaureat ce nu îl duce nicăieri. Nu promovează Bac-ul, rămâne agățat, iar aici pierderea este mare. Tehnicul post-liceal non-universitar este foarte prost, l-am tot schimbat și de fapt nu le mai dăm nici o șansă”, a declarat demnitarul.

În felul acesta, tinerii care nu vor sau nu își permit să urmeze o facultate au șansa să învețe o meserie și să se pregătească pentru integrarea pe piața muncii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net