Living, dormitor şi birou, într-o singură cameră

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu vă feriţi de garsoniere în ideea că vă veţi plictisi într-o singură cameră. Unele sunt spaţioase cât un apartament cu două camere şi, dacă sunt amenajate şi compartimentate inteligent, puteţi avea în ele tot confortul dorit.

Potrivit designerului Click!, Cristina Joia, puteţi împărţi camera în mai multe spaţii, cu ajutorul panourilor despărţitoare, dacă garsoniera are peste 30-35 mp. În locul paravanelor, puteţi folosi rafturi şi biblioteci, în nuanţe deschise, care să se confunde cu pereţii sau cu pardoseala.

„Dacă aceste biblioteci ar fi în culori închise, ar «tăia» camera. În faţa panoului despărţitor sau al bibliotecii poate fi canapeaua, iar de partea cealaltă patul", spune Cristina Joia.

Paneluri textile, preţ de la 55 lei/mp (fără TVA), www.lotexco.ro

simeon stalpnicul png

Draperie panou, soluţia ideală pentru împărţirea camerei sau acoperirea unor structuri de depozitare deschise, 49,9 lei, la IKEA

simeon stalpnicul png

Alt sfat pe care vi-l dă specialistul este să alegeţi mobilă cu dublă funcţionalitate. Masa de cafea să fie gen cufăr, în care să se poată depozita cărţi şi reviste, mobila să fie pliantă, extensibilă la nevoie, patul să aibă ladă în care să depozitaţi perne, pături şi lenjerie. O altă amenajare a garsonierei ar fi cu pat etajat, sub el să fie biroul, iar scările care duc la pat să fie cu sertare.

Dezvoltatorii imobiliari vin şi ei cu tot felul de oferte pentru cumpărătorii de garsoniere şi apartamente. Adora Urban Village din Bucureşti, spre exemplu, introduce conceptul de „mini-cameră", un spaţiu de 6,93 mp oferit bonus la cumpărarea oricărei locuinţe.

Într-un colţ lângă fereastră este locul de luat masa (foto: Adora Urban Village)

simeon stalpnicul png

Aici este un dormitor,  un living şi un birou

simeon stalpnicul png

În acest spaţiu, viitorii locatari pot să-şi amenajeze un mic birou sau un spaţiu de joacă pentru copii, în funcţie de nevoi. „Mini-camera e o inovaţie creată prin compartimentarea inteligentă a spaţiului din locuinţe. Spre exemplu, garsonierele au 39,5 mp, dintre care 6,9 re­­­­­prezintă această mini-cameră", ne spun reprezentanţii complexului.

Aspiră şi igienizează podelele dintr-o singură mişcare!

De ce sunt bune aspiratoarele cu abur? Simplu - pentru că economiseşti foarte mult timp la curăţenie. Poţi aspira praful şi murdăria, în timp ce funcţia de curăţare cu abur igienizează. La aspiratorul Philips SteamPlus aceste funcţii pot fi folosite separat sau combinat, pentru a curăţa podeaua dintr-o singură mişcare. În plus, aburul omoară până la 99,9% dintre germeni şi bacterii.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net