În magazine zici că vine Crăciunul

Ultima actualizare:

    Părinții și copiii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noul an școlar şi au luat cu asalt supermarketurile
Părinții și copiii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noul an școlar şi au luat cu asalt supermarketurile

E aglomeraţie mare în magazine, în acest weekend. Mâine, copiii se întorc la şcoală, aşa că raioanele cu îmbrăcăminte, încălţăminte, cu rechizite şi ghiozdane sunt pline-ochi. Părinţii încearcă, fiecare după buget, să-i pregătească pe copii cât mai bine pentru noul an şcolar.

Vă aduceţi aminte de înghesuiala din magazine dinaintea Sărbătorilor? Ei bine, aşa era ieri, într-un centru comercial din nordul Capitalei. Om lângă om, printre rafturi, pe coridoarele dintre raioane, la casele de marcat, la cabinele de probă şi chiar la tonetele de îngheţată. Şi asta pentru că, mâine, copiii noştri se întorc la şcoală sau la grădiniţă. Ca de fiecare dată la început de an şcolar, părinţii se străduiesc să-i trimită pe micuţi la careu ca scoşi din cutie. 

La raionul de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru şcoală, am găsit-o pe Iasmina, care proba de zor o pereche de balerini. „Îmi plac, dar sunt puţini cam mari. O să mai încerc şi alţii”, ne-a spus micuţa de 6 ani, care mâine, va începe clasa pregătitoare. „Abia aştept să merg la şcoală! Am puţine emoţii”, a completat fetiţa. 

Alexandra are aproape 7 ani şi, de mâine, este elevă în clasa întâi. Împreună cu mămica ei, copila căuta ieri în magazin pantofiori şi hăinuţe pentru şcoală. „Trebuie să luăm încălţăminte, îmbrăcăminte, ghiozdan şi rechizite. Avem un buget de 600 de lei. Sper să ne ajungă”, ne-a spus mama fetiţei, Aniţa Dobai. Preţurile sunt, de altfel, pentru toate buzunarele. Astfel, un sacou costă 95 de lei, o pereche de jeans 45 de lei, o bluziţă albă 18 lei, pantofii pentru fete între 22 şi 32 de lei, cei pentru băieţi 35 de lei, iar teneşii 60 de lei.

La rafturile doldora de caiete, creioane, penare, stilouri, ghiozdane de toate felurile, toate culorile şi cu toate imprimeurile, era o buluceală de nedescris. „Câte caiete de Biologie îţi trebuie?”, „Vreau penar cu Star Treck, nu cu Mickey, că sunt mare acum!”, „Ai atâtea stilouri acasă, de ce mai vrei încă unul?”, „Ghiozdanul ăsta e prea mare pentru tine, îţi trebuie ceva mai mic!”. Cam astea erau replicile care se auzeau la raionul de rechizite. Viorel (10 ani) e în clasa patra şi deja ştie să-şi aleagă singur caietele. Le studiază, mai întâi, copertele, apoi le răsfoieşte puţin. „Îmi trebuie vreo trei de Matematică şi vreo patru-cinci dictando. Şi trebuie să-mi iau şi creioane. Mie chiar îmi place la şcoală şi mă bucur că începe. În a treia, am luat premiul doi”, ne-a spus, mândru, băieţelul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net