Marcel Vela a adoptat un cățel care va crește la Ministerul de Interne. Povestea puiuțului Max găsit la groapa de gunoi

Ultima actualizare:
Câinele Max va duce o viață bună la Ministerul de Interne
Câinele Max va duce o viață bună la Ministerul de Interne

Ministrul Marcel Vela a adoptat un cățel găsit la groapa de gunoi. L-a botezat Max și va crește la Ministerul de Interne. Inițiativa senatorului a fost luată după cazul de Mureș, când un cățeluș a fost ucis cu sălbăticie de doi copii. Vela a spus că va urmări cu atenție acest caz.

Putea să rămână un câine fără stăpân, însă, de joi seara, Max are un statut privilegiat. A fost adoptat de ministrul Marcel Vela, iar casa lui va fi, e acum înainte, chiar Ministerul Afacerilor Interne. Nici familia lui nu va rămâne pe drumuri. Pentru că Marcel vela i-a rugat pe oameni să îi adopte pe mama și frații lui Max.

Anunțul adopției cățelușului a fost făcut de ministru de Interne pe pagia sa de Facebook. Este o reacție la cazul de la Mureș, unde doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățel.  Vela spune că acest caz l-a indignat și întristat.

”Dragi prieteni,

O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate și, nu în ultimul rând, îngrijite. Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenți atunci când citim o astfel de știre! Orice acțiune de violență făcută astăzi asupra unui animal, poate fi acțiunea de violență de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăți, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eșuează spre răutate și ură. Lumea de mâine nu poate fi despre violență, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine și armonie. Asta trebuie să învățăm copiii!”, a scirs Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

Max a fost găsit la groapa de gunoi

Despre cățelul care va locui de acum înainte la Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela spune că a fost găsit la groapa de gunoi. El și familia lui au fost bătuți, înfometați și alungați.

”Pe lângă această știre, am mai aflat astăzi că niște pui au fost bătuți, iar mai apoi, alături de mama lor, o cățelușă fără stăpân, au fost înfometați și aruncați la o groapă de gunoi.

Dragii mei, acest suflet nevinovat este unul dintre puii despre care vă spuneam, iar frățiorii săi se află într-un adăpost, alături de mamă, unde sunt foarte bine îngrijiți de niște oameni minunați care vă oferă șansa să-i adoptați.

Mama și frații lui Max au fost duși la un adăpost și așteaptă să fie adoptați
Mama și frații lui Max au fost duși la un adăpost și așteaptă să fie adoptați

Îmi doresc foarte mult să le găsim împreună o casă, cât mai repede.

Pe cățelușul din poză l-am botezat Max și l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne.

Va crește și va fi iubit alături de profesioniști și de prieteni.

Haideți să ne dăm cu toții mâna în această cauză și să îi ajutăm și pe ceilalți să ajungă la o familie care să îi iubească necondiționat”, a mai scris Vela pe Facebook.


    Mama și frații lui Max au fost duși la un adăpost și așteaptă să fie adoptațifoto: Facebook Marcel Vela
Mama și frații lui Max au fost duși la un adăpost și așteaptă să fie adoptațifoto: Facebook Marcel Vela

Ministrul este de părere că avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România și nu putem fi indiferenți. ”Să nu uităm niciodată că dreptul la viață trebuie respectat, iar educația reprezintă temelia unei societăți. M-am alăturat acestei cauze și vreau să le găsim o familie care să-i iubească, iar voi, oameni cu suflet mare, să fiți iubiți și de aceste ființe nevinovate”.

Despre cazul de la Mureș, ministrul de Interne a mai spus că a fost întocmit dosar penal  în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Vela a mai precizat că va urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz.

Citește și: 

VIDEO. Pui de câine ucis cu lopata în Mureș. Cum au ajuns criminali doi copii

Refuză să moară! Maidanezul mutilat de doi câini de luptă se reface după operaţie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net