„Medicii cu boli cronice ar trebui să fie scoși din linia întâi!”

Ultima actualizare:

    Medicii cu afecțiuni cronice sunt în primul rând oameni și riscă serioase complicații în cazul în care se îmbolnăvesc
Medicii cu afecțiuni cronice sunt în primul rând oameni și riscă serioase complicații în cazul în care se îmbolnăvesc

20,7% dintre românii confirmați cu noul coronavirus sunt cadre medicale, precizează „Federația Solidaritatea Sanitară din România”. Mai exact, 1.596 de medici, asistente, brancardieri și personal medical. 5 salariați au murit. În aceste condiții, reprezentanții Federației cer autorităților să instituie un set de reguli prin care cei care suferă de boli cronice să fie scoși din linia întâi.

Medicii şi asistenţii care au şi alte boli, precum cele cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune, cancer ar fi trebuit scoşi din linia întâi din cauza riscului crescut de mortalitate, au propus reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară, care au prezentat autorităților încă de la jumătatea lunii martie o grilă de risc a personalului militar. Din păcate, nu s-a ținut cont de ea. Asistenta în vârstă de 42 de ani din Țăndărei, care a murit săptămâna trecută din cauza coronavirusului, avea diabet zaharat.

„Ministerul Sănătăţii a greşit enorm din acest punct de vedere. Nu a vrut să ţină cont de această grilă de ierarhizare şi ne vom trezi cu salariaţi aflaţi la risc, din nefericire. Sperăm să fie foarte puţine cazurile de deces. Au ştiut şi nu au vrut ia măsuri”, a spus Viorel Rotilă, manager Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, citat de Mediafax. Dr. Horaţiu Modovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susține că „excepţiile trebuie să apară doar în cazuri punctuale”.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net