Mii de credincioşi au mers la Patriarhie pentru a lua Lumina Sfântă de la Ierusalim

Ultima actualizare:

    La slujba de Înviere de la Patriarhie au venit mii de oameniFoto: Sever Gheorghe/Click!
La slujba de Înviere de la Patriarhie au venit mii de oameniFoto: Sever Gheorghe/Click!

Mii de credincioşi au participat sâmbătă noapte la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. La miezul nopţii, patriarhul Daniel a oferit celor prezenţi Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală a început la miezul nopţii şi a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoţi.

"Fiecare dintre noi suntem chemaţi să fim în jurul nostru martori şi slujitori ai păcii şi bucuriei lui Hristos Cel înviat, mai ales în spitale, orfelinate, închisori, azile de bătrâni şi case în care se află oameni în suferinţă şi sărăcie, întristare şi singurătate. Să arătăm în jurul nostru lumină din lumina Învierii lui Hristos; să privim faţa fiecărui om în lumina Învierii lui Hristos, ca pe o sfântă lumânare de Paşti aprinsă în lume de iubirea lui Hristos pentru oameni. Să înălţăm rugăciuni şi pentru toţi românii care se află departe de ţară, printre străini, ca să păstreze credinţa creştină ortodoxă strămoşească şi să cultive iubirea faţă de valorile noastre spirituale şi culturale româneşti", a spus Preafericitul Daniel, conform Mediafax, în Pastorala intitulată "Învierea lui Hristos -Lumina Bucuriei Veşnice".

Patriarhul Daniel a arătat că lumânările de Paşte simbolizează lumina lui Hristos înviat împărtăşită oamenilor, iar ouăle roşii sau încondeiate simbolizează "viaţa frumoasă trăită în iubire smerită şi sfântă, care este mai tare decât păcatul şi moartea".

"Crucea unită cu lumânarea de Înviere arată biruinţa lui Hristos Cel răstignit şi înviat asupra răutăţii demonilor, dar şi biruinţa iubirii Sale răstignite asupra urii, invidiei şi violenţei celor care L-au răstignit", a adăugat patriarhul Daniel.

Credincioşii care au participat la slujba de Înviere la Catedrala Patriarhală şi la celelalte biserici din Bucureşti au primit Lumină Sfântă adusă la Bucureşti de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net