Minuni la moaştele Cuvioasei Parascheva la Biserica Sfânta Vineri Nouă

Ultima actualizare:

    Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti poartă hramul Cuvioasei ParaschevaFoto: panoramio.com
Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti poartă hramul Cuvioasei ParaschevaFoto: panoramio.com

Bucureştiul este oraşul cu cele mai multe biserici aflate sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. În mod deosebit, 17 lăcaşuri de cult ortodoxe şi Mănăstirea Maicilor din Reşedinţa Patriarhală, care care poartă hramul Cuvioasei Parascheva, au îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a întâmpina marele praznic de marţi, 14 octombrie.

La Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti, lăcaş care poartă hramul Făcătoarei de minuni Parascheva, credincioşii se roagă adesea la racla care adăposteşte părticele din moaştele Cuvioasei, ale Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Haralambie . În apropierea datei de prăznuire, în sfântul lăcaş se adună pelerini sosiţi din diferite judeţe ale Munteniei şi din ţară. Începând de sâmbătă, am întâlnit la racla Făcătoarei de Minuni numeroşi pelerini veniţi să-i mulţumească Cuvioasei pentru ajutorul primit: unii s-au vindecat de boli grave, alţii au depăşit mari impasuri financiare, s-au împăcat cu duşmanii şi armonia a revenit în familia lor şi în căminul conjugal. De sâmbătă, 10 octombrie, racla şi icoana Cuvioasei îmbrăcate în argint erau împodobite cu buchete superbe de flori. Biserica s-a transformat într-o adevărată expoziţie florală. Pelerinii veniţi schimbau informaţii şi impresii între ei. Erau şi credincioşi care păşeau pentru prima dată pragul sfântului lăcaş. Unii erau trişti şi se rugau în tăcere, sprijinindu-şi braţul de raclă, alţii murmurau fraze numai de ei înţelese sau citeau Acatistul Cuvioasei, aşa cum i-au îndemnat preoţii slujitori ai bisericii.

Şi în această biserică, rugăciunile rostite la racla cu moaşte au făcut  zeci şi zeci de minuni, aducând bucurii în sufletele şi în casele unui număr impresionant de români. După ce şi-au rostit necazul la moaşte, cerând ajutorul Cuvioasei, credincioşii aflaţi la ceas de necaz au citit Acatistul Cuvioasei, au ţinut şi post şi au dăruit o mică ofrandă săracilor.

Reuşită într-un proces „ciudat”

Iulia este studentă şi a venit să-i mulţumească Cuvioasei pentru că  mama ei a reuşit într-un proces care a durat doi ani. Mama Iuliei s-a judecat pentru o casă moştenită de la bunica, cu acte bune, cum spune ea. Într-o zi, mama ei a primit o citaţie şi era chemată în judecată  de o rudă care n-avea nici un drept asupra casei; mai mult, reclamanta n-o ajutase niciodată pe bunica foarte bolnavă şi imobilizată la pat; nici n-o cunoştea. După numeroase termene, mama Iuliei a aflat că este posibil să piardă procesul pentru că au apărut nişte acte ciudate, iar avocatul angajat era foarte nervos din cauza unor acte false apărute în dosar. Atunci Iulia a venit în această biserică şi s-a rugat la moaştele Cuvioasei. Ea a participat şi la slujbele cu pâine, Litia, care se face în această biserică în zilele de vineri după amiaza. Chiar la recurs, când era ultima şansă, mama Iuliei a câştigat procesul.

Un copil cu probleme de auz a scăpat de operaţie

Maria era tare necăjită că nepoţelul ei, Sorin, în vârstă de doi ani, s-a jucat cu copiii în faţa blocului  şi a fost lovit în urechea dreaptă cu o găletuşă plină cu nisip. După această întâmplare, copilul nu mai auzea şi-l durea urechea tot timpul. A fost consultat de mai mulţi medici şi toţi spuneau că trebuie operat. O rudă a Mariei, cadru medical cu experienţă, spunea că este riscantă operaţia la vârsta de doi ani. De aceea, bunica Maria  a venit la această biserică şi s-a rugat cu copilul în braţe. A citit şi Acatistul Cuvioasei timp de trei săptămâni. Când nu mai ştia ce să facă, pentru că Sorin se simţea tot mai rău, Maria a auzit de un medic foarte grozav, cum spunea lumea. Acesta l-a tratat pe Sorin şi l-a scăpat de operaţie.  

Daria s-a împăcat cu logodnicul ei

Daria, o tânără curtată de mulţi colegi dintr-o companie multinaţională unde lucra, era tot mai deprimată. În ajunul logodnei, prietenul ei Dorin a... dispărut fără nicio explcaţie şi nu răspundea la telefon. Daria a aflat în cele din urmă că Dorin pleacă frecvent în week-end cu o vecină din blocul în care locuieşte. Mai mult, vecina voia să divorţeze şi să se căsătorească cu Dorin.

În această situaţie, mama Dariei, o persoană foarte credincioasă, a fost sfătuită de preotul parohiei să vină la această biserică şi să se roage la moaştele Cuvioasei. Fără să-i spună Dariei, care nu prea credea în minuni, mama ei a urmat sfatul preotului. După două luni, Daria a  fost căutată la serviciu de Dorin, care-i cerea iertare şi insista să se logodească şi, foarte repede, să se căsătorească. După o vreme , Daria a aflat că ajutorul ei a venit de la Cuvioasa care a mijlocit la Maica Domnului, să se împace cu cel pe care-l iubea cu adevărat.

Preoţii slujitori se roagă în biserică alături de cei necăjiţi

Preoţii slujitori ai bisericii mărturisesc că la racla Cuvioasei s-au rezolvat multe însănătoşiri în cazuri de boli incurabile, s-au rezolvat probleme financiare ale unor oameni de afaceri aflaţi în pragul falimentului. De asemenea, rugăciunile la Cuvioasa au ajutat cuplurile cu probleme de inferitiltate, dar au contribuit şi  spargerea farmecelor în familii care nu mai aveau spor în casă şi erau copleşite de depresii grave.  

Bine de ştiut!

La Biserica Sfânta Vineri Nouă vin pelerini din toată ţara
La Biserica Sfânta Vineri Nouă vin pelerini din toată ţara

Racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva vor fi scoase în faţa Bisericii Sfânta Vineri Nouă (b-dul Nicolae Titulescu) luni, 13 octombrie, la ora 16. Credincioşii se pot închina la sfintele moaşte care vor rămâne în faţa bisericii până marţi seara, când la raclă se va închina ultimul pelerin.             

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net