Modul cumplit și neobișnuit în care a murit un bolnav de Covid-19. Avea 50 de ani și nu prezenta comorbidități

Ultima actualizare:

    Bărbatul se infectase la o petrecere privată
Bărbatul se infectase la o petrecere privată

Evenimentele private sunt surse sigure de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. O anunță autoritățile, o confirmă medicii, o demonstrează statisticile. Cu toate acestea, românii nu înțeleg și nu renunță la distracție. De la o astfel de petrecere privată s-a infectat și un bărbat de 50 de ani din județul Sibiu.

S-a întâmplat în urmă cu o lună. Bărbatul nu suferea de alte boli, cu toate acestea starea de sănătate i s-a agravat brusc. A ajuns direct la Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. Medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viața, însă nu au reușit. „Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”, a declarat pentru PRO TV Milena Man, medic primar pneumolog.

Modul cumplit și neobișnuit în care a murit un bolnav de Covid-19: i-a explodat pleura de pe plămâni

De ce s-a ajuns la asta? Se pare că pacientul a făcut trei complicații grave la plămâni, despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alți bolnavi. Iată încă o dovadă că virusul este imprevizibil, că produce efecte extrem de variate de la un organism la altul. „Pleura de pe plămâni a explodat și a intrat aer în cavitatea toracică. Aceste complicații au duc la degradare progresivă și la deces”, explică dr. Marius Bărbat, medic la ATI.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net