Colina Patriarhiei este împânzită de oameni, de două zile, de când a început pelerinajul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit la 27 octombrie. Mii de oameni au venit să se închine la raclele cu moaştele sfinţilor.


Este vorba atât de moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, cât şi de cele ale Sfinţilor Constantin şi Elena, aduse de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, şi de cele ale Sfântului Arhidiacon Ştefan aduse la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei. Credincioşii au venit, ieri, în număr mare să se închine.

4-act-2.jpg

Raclele cu moaşte au fost aşezate în curtea Catedralei patriarhale
Foto: Tatiana Solomon

„Ne rugăm la sfinţi de sănătate pentru copii şi nepoţi. Cu restul ne descurcăm noi. Dar fără sănătate nu putem să facem nimic”, ne-a spus Victoria Ianculescu, venită de la Giurgiu.

4-act-3.jpg

Coada s-a întins pe tot Dealul Mitropoliei
Foto: Tatiana Solomon

Coada la raclele cu moaşte se întindea ieri pe jumătate de kilometru, iar ca să ajungă să se închine la moaşte, oamenii au aşteptat şi patru ore. Noroc că vremea a fost caldă şi n-a plouat! Pelerinajul se va încheia vineri, cu Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Patriarhală. Până atunci vor fi făcute zilnic slujbe speciale şi vor avea loc evenimente deosebite la Patriarhie.

4-act-4.jpg

După ce s-au închinat la moaşte, credincioşii au aprins lumânări
Foto: Tatiana Solomon
 
 
Loading...