Nebunii ar putea face excepție de la legea antifumat

Ultima actualizare:

    În România, doar bolnavii psihic  şi criminalii vor avea voie să tragă  din ţigară în spaţii publice închise
În România, doar bolnavii psihic şi criminalii vor avea voie să tragă din ţigară în spaţii publice închise

Azi se fac trei săptămâni de când fumatul în spaţiile publice închise este interzis, iar angajaţii din clinicile de psihiatrie au ajuns deja la disperare. Şi asta pentru că bolnavii fac scandal că nu pot fuma în camere. Astfel, ei cer modificarea legii.

Iată că să fii nebun cu acte poate fi şi un avantaj! În cazul în care comisia formată din reprezentanţi ai Ministerelor Sănătăţii, Educaţiei, Internelor şi Justiţiei vor obţine în Parlament modificarea legii antifumat, aşa cum au cerut, atunci persoanele cu tulburări psihice grave, internate în spitalele de specialitate, vor putea fuma în camere. La fel cum deţinuţii din penitenciarele de maximă siguranţă au voie să fumeze în interiorul închisorii.  

Şi asta, după ce directorii a cinci spitale de psihiatrie din România au atras atenţia asupra problemelor întâmpinate odată cu intrarea în vigoare a legii antifumat, în 17 martie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, directorii spun că este “foarte greu să explice persoanelor care suferă de tulburări psihice grave şi care sunt internate” că nu pot fuma în cameră şi că trebuie să iasă în curte pentru a face acest lucru. În plus, şefii clinicilor se plâng că personalul este insuficient pentru a-i putea supraveghea de mai multe ori în timpul unei zile pe fumători. “Rugămintea noastră este să ne asimileze cât de cât cu legea fumatului în penitenciare, pentru că, undeva, noi ne asemănăm, vorbesc despre pacienţii cu probleme deosebite”, spune Dumitru Popescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, judeţul Buzău. La rândul său, Florentin Crăciun, managerul Spitalului de Psihiatrie ”Sf. Pantelimon” din Brăila, spune că “tutunul poate să reprezinte o formă de narcotic, îl linişteşte pe bolnav. Nu pot fi opriţi decât cu riscul major de a provoca chiar o bătaie între ei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net