Nelu Tătaru spune când se redeschid școlile: ”Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Ultima actualizare:

    Cursurile se pot redeschide în curândFOTO: Click!
Cursurile se pot redeschide în curândFOTO: Click!

Vin vești importante pentru învățământul din România. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anticipează că școlile s-ar putea redeschide la finalul lunii viitoare sau chiar începutul lunii iunie. El a mai spus că nu s-a luat în calcul înghețarea anului școlar

Ministrul Nelu Tătaru a precizat, marți seara într-o emisiune a postului Antena 3 că se va întâlni miercuri cu ministrul Educației pentru discuții privind redeschiderea școlilor. El a anticipat că sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie ar fi o perioadă bună pentru reluarea cursurilor în mod fizic. Acum orele au trecut în mediul online, însă nu toți elevii au posibilitatea să recupereze materia în acest fel.

Șeful Ministerului Sănătății  a spus că în acest sens trebuie stabilite protocoale pentru revenirea elevilor în sălile de clasă.

"Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli", a precizat Nelu Tătaru marți seară, la Antena 3, întrebat când s-ar putea deschide școlile.

El a spus că trebuie stabilit cum pot intra copiii în școli, dacă vor învăța în mai multe schimburi schimburi decât înainte, precum și alte amănunte.

"Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului", a mai afrimat Nelu Tătaru. 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile nu au avut "niciun moment" în evaluare îngheţarea anului şcolar şi a adăugat că obiectivul Guvernului este acela de a asigura toate condiţiile posibile pentru ca elevii şi studenţii să încheie anul şcolar, iar examenele naţionale să fie susţinute, conform Digi 24.

"Cu siguranţă, am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar", a declarat Ludovic Orban, marţi, la TVR 1, întrebat dacă rămâne exclusă varianta îngheţării anului şcolar.

Tătaru a adăugat că, dacă totul evoluează bine, inclusiv restaurantele și hotelurile se vor putea deschide după data de 15 mai.

Școlile au fost închise din data de 11 martie, ca măsură luată de autorități pentru prevenirea răspândirii oronavirusului.

Citește și: 

Cum să-ți ajuți copiii la lecții în perioada în care școlile rămân închise

Coronavirus România. Se repetă anul şcolar? Ce spune ministrul educaţiei

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net