Nu-i face cadouri copilului doar pentru că te simţi vinovat

Ultima actualizare:

În societatea aceasta, în care timpul acordat copiilor este prea scurt, vinovăţia creşte. Ca să compensăm, suntem tentaţi să le facem multe daruri. Mulţi părinţi exagerează. Ei le folosesc pentru a suplini lipsa de implicare în viaţa micuţilor sau, de ce nu?, pe post de mită cu scopul de a le manipula comportamentul.

"A dărui prea mult este ca atunci când ai duce copilul într-un magazin plin cu jucării şi i-ai spune: toate sunt ale tale. La început, piticul tău va fi foarte bucuros, va alerga dintr-un colţ în altul, dar, până la urmă, nu se va mai atinge de nimic. Copilul nu are nevoie de un munte de jucării, ci de unele adecvate vârstei lui, care să-l înveţe să-şi concentreze atenţia şi să se bucure cu adevărat de ele.

Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, ca bunic şi părinte ar trebui să dăruieşti mai puţin şi să alegi lucruri utile, nu doar să impresionezi. Altfel, copilul ar putea să le perceapă «ca de la sine înţelese» şi să nu detecteze iubirea ascunsă în ele. Dacă sunt doar plăţi pentru unele servicii făcute sau mită, nu trebuie să le mai numeşti daruri, iar acest lucru să-l explici şi copilului", spune psihologul Ermina Gorjanu.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net