Nu lăsa depozitul să se reînnoiască automat la nesfârşit!

Ultima actualizare:

Modul în care băncile remunerează depozitele s-a schimbat destul de mult de la începutul acestui an. Este adevărat că tendinţa generală a fost una de scădere, însă ritmul a fost diferit de la o bancă la alta.

Băncile nu scad dobânzile în acelaşi ritm

Ce înseamnă acest lucru? Dacă ai fost atras de o promoţie la depozite cu dobândă atractivă la sfârşitul lui 2011 şi ai lăsat depozitul să se reînnoiască automat, este posibil ca acum oferta să nu mai fie la fel de competitivă.

Sunt bănci care, de la începutul acestui an, redus dobânzile cu peste 1,5% la depozitul pe 1 lună (cum ar fi Millennium Bank, Intesa sau OTP Bank), în timp ce alte bănci abia s-au atins de dobânzi, aplicând reduceri de numai 0,25 puncte procentuale (cum ar fi Carpatica sau ProCredit Bank).

Din acest motiv, deponenţii ar trebui să caute permanent să îşi plaseze banii în cele mai bune condiţii, pentru a încasa o dobândă cât mai mare.

Reînnoirea automată poate ascunde capcane

Soluţia de a reînnoi automat depozitul este mai comodă, dar în acest mod, banii din contul bancar ar putea ajunge să crească în ritm de melc.

Uneori, băncile mizează pe lipsa de reacţie a deponenţilor: atrag clienţii cu dobânzi ridicate pe o perioadă scurtă, după care scad dobânzile, ştiind că nu toţi deponenţii îşi vor muta banii imediat, ci vor reînnoi automat depozitul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net