O, Doamne!Fetiţă de 12 ani, ţinută în lanţuri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La doar 12 ani, o fetiţa a fost vândută de părinţi pentru căsătorie, aşa cum se practică în familiile de romi. Pentru că a încercat să fugă, viitorii socri au găsit soluţia: au legat-o de pat.

Ieri după-amiază, Constanţa Salim a fost găsită pe marginea drumului din localitatea constănţeană Valu lui Traian, având un lanţ legat cu un lacăt de glezna piciorului drept. Fata era vânătă la ochi. Ea a fost zărită de un trecător, care a sunat la 112.

Minora le-a povestit poliţiştilor că a fost legată cu lanţul de piciorul patului. Cu lacrimi în ochi, aceasta a spus că a încercat să fugă de mai multe ori, dar de fiecare dată mama ei o bătea şi o aducea înapoi. Abia ieri a reuşit să ridice patul şi să se elibereze, cu tot cu lanţul cu care era legată.

Oamenii legii au descoperit în scurt timp adevărata poveste din spatele dramei fetiţei. „În urmă cu câteva luni, micuţa a fost vândută unei alte familii, aşa cum cere datina, în vederea căsătoriei cu un alt minor. Mamele celor doi copii sunt surori vitrege şi conveniseră să îşi însoare copiii", a spus comisarul-şef Dănuţ Pisică, adjunctul comandantului Poliţiei Constanţa.

Numai că minora nu a fost de acord cu acest aranjament între părinţi şi a fugit de mai multe ori. Ultima dată a evadat din casa socrilor în urmă cu numai câteva zile. Atige Salim (38 de ani), mama fetei, nu recunoaşte că a măritat-o: „Are golani în Constanţa şi să nu mai umble vagaboandă am dus-o la sora mea să se mai liniştească. Ce măritat? Băiatul e mic, are doar 10 ani", spune femeia.

Locuia într-o casă dărăpănată şi nu avea certificat de naştere

Constanţa provine dintr-o familie de ţigani turci şi trăia într-o fostă tabără din Valea Seacă. Ea nu are nici măcar certificat de naştere, nefiind înregistrată în nici un act oficial.

"Minora nu fusese declarată", a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Gelu Manolescu. Ea a fost dusă într-un centru de plasament a cărui adresă va fi ţinută secretă pentru ca părinţii acesteia să nu ia legătura cu ea.

«A legat-o să nu se ducă după ea, la muncă!»

Unchiul fetiţei, Chemal Regep, a spus că mama ei, Adige Selim, pleca des la Constanţa ca să adune peturi pe care să le vândă apoi pentru a face rost de bani.

Pentru ca fetiţa să nu fugă după ea, a adus-o la Valu lui Traian, la sora ei. Aceasta ar fi legat-o pe micuţă cu un lanţ de picior ca să nu fugă. La faţa locului au fost chemaţi, ieri şi cei de la Protecţia Copilului. Aceştia au stat de vorbă cu fetiţa pentru a afla dacă a fost sau nu abuzată.

Citeşte şi:

Peste 70% dintre părinţii români îşi bat copiii pentru a-i "educa"

Bonă condamnată pentru maltratarea a doi copii pe care îi avea în grijă - VIDEO

Judecat pentru că şi-a maltratat soţia şi cei şase copii

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net