O femeie de naționalitate română a ajuns eroină în Statele Unite ale Americii, după ce a ajutat la salvarea unei adolescente de 17 ani, pe nume Hailey Burns. Cele două s-au cunoscut pe Internet, unde tânăra i-a mărturisit româncei că este ținută împotriva voinței sale.


Mama adolescentei, Shaunna Burns, a declarat că, în timpul în care s-a aflat în captivitate, Hailey s-a împrietenit pe rețelele sociale cu o femeie din România. Cele două au început să vorbească când adolescenta i-a spus că este dată dispărută. Românca a întrebat-o unde se află, iar când tânăra i-a spus că nu știe, aceasta a rugat-o să facă o fotografie de la fereastră. După ce a căutat mai multe detalii despre cazul ei, femeia i-a contactat pe părinții lui Hailey, vineri seară (23 iunie 2017). „Am primit primul mesaj la 20.09, iar apoi, până la 00.32, o găsiseră (autoritățile, n.r.)”, a relatat Shaunna.

În timpul căutărilor, FBI a anunțat că va plăti o recompensă de 15.000 de dolari oricui poate ajuta la localizarea lui Hailey. „Victima a făcut o fotografie la împrejurimi și tot ce au trebuit să facă (agenții FBI, n.r.) a fost să meargă prin cartier și să vadă cum ar arăta din interiorul casei”, a declarat fostul director adjunct FBI, Chris Swecker, care a spus că munca făcută de agenți a fost de apreciat.

Hailey Burns a fost dată dispărută de familia ei din Charlotte, Carolina de Nord, la 23 mai 2016, potrivit dailymail.co.uk. Cu jumătate de an înainte de data la care a dispărut, adolescenta s-a împrietenit cu Michael Ren Wysolovski (31 de ani) pe o rețea socială. Pe parcursul celor șase luni, aceștia au vorbit prin mesaje, iar Hailey îl alinta „Tati”.

michael_ren_wysolovski.jpg

michael ren wysolovski
Michael Ren Wysolovski (31 de ani)
foto: The Daily Mail

 

Cu puțin timp înainte de dispariție, tânăra, care suferă de Sindromul Asperger (o tulburare comportamentală care aparține de autism, n.r.) a început să se comporte ciudat, „folosea o suzetă și își prindea părul în codițe”. „A luat-o cu mașina (Michael, n.r.), a dus-o direct la el acasă și a trebuit să stea acolo în tot timpul acesta”, a relatat mama ei. Victima a petrecut mai bine de un an în captivitate.

 

 

 

Loading...