Octavian Jurma, mesaj pentru cei care refuză vaccinarea: „Să nu se plângă de discriminare!”

Ultima actualizare:

    Octavian Jurma, epidemiolog și cercetător
Octavian Jurma, epidemiolog și cercetător

Cercetătorul timișorean Octavian Jurma e de părere că românii care refuză să se vaccineze, dar se supără când vaccinații primesc mai multe drepturi decât ei, ne amintesc de proverbul „să moară și capra vecinului”.

„E dreptul lor să nu se vaccineze, să stea pe margine, respect asta. Dar cei care nu se vaccinează nu vor să facem nimic nici pentru cei care se vaccinează, deși de aceștia din urmă depinde întoarcerea tuturor la normalitate. E ca și cum cineva care refuză să meargă la școală ar cere fie ca cei care merg la școală să nu primească beneficii suplimentare în urma acestui efort, fie să primească și ei aceleași beneficii, pentru că altfel facem discriminare între educați și needucați. Discriminare este dacă ți se interzice școala, nu dacă cei cu școală au mai multe beneficii decât cei fără școală. E «capra vecinului» la pătrat.

Cei care se vaccinează fac voluntar ceva important pentru societate pe care alții nu pot sau nu vor să îl facă. Însă toți beneficiază de pe urma efortului primilor. Dacă urmăm modelul american, atunci să recompensăm pe cei care fac mai mult decât vrem sau putem noi să facem. Dacă urmăm modelul european al solidarității sociale, atunci să stăm toți închiși în casă alături de cei care nu vor să se vaccineze, până stingem pandemia”, a scris pe pagina sa de Facebook Octavian Jurma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net