Organizarea șifonierului în anul pandemiei: stilistul îți „face curățenie” online

Ultima actualizare:

    Ședința de consiliere și de „curățenie” în șifonier are loc online, pe video
Ședința de consiliere și de „curățenie” în șifonier are loc online, pe video

În 2020, „anul pandemiei”, aproape totul s-a mutat în online: școala, afacerile, întâlnirile cu prietenii... inclusiv organizarea șifonierului. Da, ați auzit bine! Dana Tacea, un stilist vestimentar din București, și-a adaptat activitatea și îți „intră” în casă, în garderobă, de la distanță. Te ajută să faci ordine, să aranjezi, să sortezi, să arunci, îți spune ce stil ți se potrivește și ce cumpărături mai ai de făcut.

După ce a lucrat 7 ani la Banca Națională, Dana Tacea și-a schimbat la 180 de grade profesia și a dat curs pasiunii, aceea de a devenit stilist vestimentar. În 4 ani de activitate, spune că a schimbat destine, ajutând numeroase femei să aibă mai mult succes, mai multă încredere în ele.

Stilistul îți „intră în garderobă” pe Zoom

Înainte de pandemie, mergea acasă la doamne, împreună deschideau șifonierul și începeau „schimbarea de look”. „Le organizam garderoba, de la modul cum sunt așezate hainele pe umerașe, în sertare, până la consiliere în ceea ce privește stilul vestimentar. Practic, le transformam haine nepurtate în super ținute, le învățam ce haine le vin bine, ce culori, ce modele le avantajează. Acum nu mai pot merge fizic în casele clientelor, dar același lucru îl putem face de la distanță, online. Cu laptopul în fața dulapului, pe Zoom, sub ghidajul meu, femeile compun ținute și scriu liste de cumpărături. E ca și cum fac shopping sub îndrumarea mea”, spune Dana Tacea.

Stilistul identifică nuanțele de haine care ți se potrivesc
Stilistul identifică nuanțele de haine care ți se potrivesc

În ce constă o ședință online

O ședință durează 3-4 ore, iar la final te alegi nu doar cu un dulap organizat, ci și cu sfaturi prețioase legate de stilul care ți se potrivește. „Se începe cu o oră de teorie aplicată, apoi trecem la curățenie, unde eliminăm piesele care nu te pun în valoare sau sunt demodate. Pasul trei: compunem ținute cu piesele rămase. Tot la acest pas identificăm ce lucruri lipsesc din garderobă și le trecem pe lista de cumpărături”, ne explică stilistul. De ce e important acest gen de activitate? „Îmbrăcatul după ureche duce la bani aruncați pe haine pe care apoi nu le purtăm. A investi în educația noastră stilistică și în valorificarea a ceea ce avem ne economisește o mulțime de bani și ne dă încredere în noi”.

Ce trebuie să faci înainte

Stilistul vestimentar Dana Tacea și-a adaptat activitatea și, în 2020, a lucrat online
Stilistul vestimentar Dana Tacea și-a adaptat activitatea și, în 2020, a lucrat online

Înainte de ședința virtuală de curățenie în șifonier, clienta trebui să facă 3 lucruri:

  • Să își măsoare bustul/talia/șoldul pentru a afla tipul siluetei;
  • Să-i trimită stilistului o fotografie clară cu fața în lumina zilei, naturală, nemachiată, pentru a identifica paletarul de culori care se potrivesc cu tenul, ochii, părul;
  • Să aducă în aceeași cameră cu hainele și încălțămintea, gențile, accesoriile, pentru a compune ținute complete în cadrul sesiunii.
image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net