Paște 2021. Cele mai căutate destinații de vacanță din țară și din străinătate

Ultima actualizare:

    Foarte mulți români se orientează spre locații izolate de la munteFoto: Shutterstock
Foarte mulți români se orientează spre locații izolate de la munteFoto: Shutterstock

Vaccinarea accelerată din România le dă speranțe românilor că de Paște nu vor mai sta închiși în case, ca anul trecut. Nu mai suntem în stare de urgență, restricțiile nu mai sunt atât de dure, astfel că putem visa la o vacanță. Cele mai căutate destinații sunt în țară.

„Românii au devenit mai relaxați în a călători, odată cu vaccinarea sau după ce au trecut prin boală. Am remarcat o poftă imensă de vacanță. Deja rezervările pentru vară se află pe un trend ascendent foarte puternic, un pic chiar neașteptat pentru noi”, au declarat reprezentanții agenției DERTOUR. Și pentru Paște există cerere. Pentru că vacanța este relativ scurtă, cei mai mulți au optat pentru destinații din țară.

Unde își vor petrece românii Paștele. Topul destinațiilor

Denisa Oprea, director de marketing la Hello Holidays, spune că cele mai căutate sunt circuitele în Maramureș-Bucovina sau Cluj-Apuseni-Hunedoara, dar s-au vândut și cazările individuale la munte și în zonele balneo, pentru 3-4 zile. „Vânzările de Paște au fost într-un ritm constant, încă de la începutul anului. Au fost stimulate și de campaniile noastre de reduceri sau de la târgul de turism virtual organizat de Romexpo. Ca volum nu se pot compara cu un an normal. Se observă însă optimism și entuziasm din partea turiștilor. Se interesează în detaliu despre condițiile de călătorie și încheie asigurarea medicală și storno, pentru vacanțe externe și care sunt acoperitoare pentru orice situație poate apărea”, explică Denisa Oprea.

Paralela 45 vinde foarte bine sejururi la munte și în zona balneo, iar DERTOUR are oferte în locații retrase de la munte sau chiar în Delta Dunării. Aici, tarifele pornesc de la 243 euro/persoană pentru sejur 3 nopți cu pensiune completă, la hotel de 4*.

Litoralul românesc, la mare căutare

Cum anul acesta Paștele coincide cu 1 Mai, cererea de vacanțe pe litoralul românesc a crescut. „De-a lungul anilor am avut turiști care nu concepeau să nu vină la mare de 1 Mai. E în special o tradiție a tinerilor. Faptul că acum sărbătorile pascale sunt în aceeași perioadă cu sărbătoarea muncii, face ca anul acesta să avem și foarte multe familii care au solicitat oferte sau au făcut rezervare în hotelurile de la mare. Majoritatea au luat 2-3 nopți de cazare. Mai ales că hotelierii au pregătit și pachete turistice cu mese tradiționale sau care includ activități specifice: masă festivă în ziua de Paște, excursii spre bisericile și mănăstirile dobrogene în Noaptea de Înviere etc. Până acum, zeci de hoteluri (din Mamaia, Eforie Nord, Neptun-Olimp, Venus) au anunțat că vor fi deschise de Paște, respectiv 1 Mai. În plus, ca și în sezonul estival 2020, vor lua măsuri speciale de protecție împotriva Covid-19: dezinfectanți în spațiile comune, personalul echipat cu măști și mănuși etc.”, aflăm de la Ionuț Nedea, directorul general Litoralulromânesc.ro.

În Eforie Nord, 3 nopți cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele costă 561 de lei/cameră, la unul de 4 stele cu pensiune completă costă 1.395 de lei, iar în Mamaia, 3 nopți la hotel de 3 stele cu demipensiune costă 870 de lei/cameră.

Mulți români vor merge în Turcia și în Egipt


    Luxor, Egipt
Luxor, Egipt

În străinătate, cele mai căutate destinații sunt Turcia și Egiptul. „Interesul românilor pentru vacanța de primăvară sau de Paște în Egipt este amplificat de faptul că Egiptul nu se află pe lista țărilor din zona galbenă, astfel încât, în afara testului PCR la plecare, nu este necesară carantina la revenirea din concediu. Opțional, este posibilă încheierea unei asigurări storno care permite rambursarea integrală a costului pe sejur în cazul în care călătoria nu mai este posibilă”, a declarat Alexandru Mărginean, director general Karpaten Turism. La această agenție costul unui sejur de 7 nopți pe un vas de croazieră pe Nil, cu pensiune completă, transferuri și zbor cu avionul, începe de la 449 de euro/persoană.

„Majoritatea turiștilor au optat pentru o vacanță la plajă, în Egipt, atât de Paștele Catolic, cât și de Paștele Ortodox. Ofertele sunt atractive - 7 nopți cu all inclusive, în resorturi întinse, unde părinții se pot relaxa, iar copiii se pot bucura de facilitățile resortului, în deplină siguranță. Tarifele pornesc de la 435 de euro/persoană pentru 7 nopți la un resort de 5*, cu all inclusive”, ne spun reprezentanții DERTOUR.

La Hello Holidays, un sejur în Antalya cu avionul, hotel de 4 sau de 5 stele cu all inclusive pornește de la 400 de euro/persoană. Tot atât unul în Egipt.

Paralela 45 are mai multe curse charter și circuite pentru vacanța de Paște, spre zone „verzi”: din 29 aprilie zbor spre Dubrovnik (Croația), din 10 aprilie circuit prin Maroc, din 29 aprilie charter spre Creta și Rodos, precum și vacanșe în Egipt și Portugalia.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net