Pierderea mirosului e semn bun în caz de infectare cu SARS-CoV-2

Ultima actualizare:

    Pierderea mirosului este unul dintre primele simptome ale coronavirusului
Pierderea mirosului este unul dintre primele simptome ale coronavirusului

Primele simptome ale coronavirusului sunt extrem de variate și diferite de la bolnav la bolnav. Cei care își pierd mirosul ar putea să se considere norocoși. Este semn bun, spun cercetătorii belgieni și francezi, care au observat că acești pacienți fac cele mai ușoare forme ale bolii.

Pierderea mirosului e semn că ai căile nazale inflamate

Pierderea mirosului este dată de faptul că pacienții au căile nazale inflamate. De aici vine vestea cea bună: inflamația din căile nazale blochează acolo coronavirusul și, astfel, în sânge va pătrunde o cantitate mică de virus care nu se mai răspândește și la alte organe, precizează PRO TV.

Cercetătorii și-au dat seama că pierderea mirosului e semn bun după ce au împărțit 1.300 de bolnavi de Covid-19 în trei categorii: cei cu forme ușoare, cu forme moderate și cazurile grave. S-a constatat că 70-85% dintre cei cu forme ușoare și moderate își pierduseră mirosul, la debutul bolii, în timp ce numai 10-15% dintre cei în stare gravă semnalaseră acest simptom. De asemenea, medicii au anunțat că 85% dintre bolnavii care și-au pierdut mirosul l-au recăpătat în cel mult trei luni.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net