Poţi să zbori încă o dată până plăteşti maşina parcată

Ultima actualizare:
Urdăreanu avea în 2014  o avere evaluată la 98-100  milioane de euro
Urdăreanu avea în 2014 o avere evaluată la 98-100 milioane de euro

Una dintre cele mai cunoscute afaceri ale miliardarului Tiberiu Urdăreanu, UTI, este legată şi de sistemul de automate pentru plata parcării în aeroporturi. Investiţiile, anunţate cu surle şi trâmbiţe, au fost atât de eficiente, încât oamenii preferă să stea la cozi la ghişee decât să plătească la automat.

Automatele “deştepte” ale lui Urdăreanu dau mari bătăi de cap şoferilor care vin la terminalul sosiri al Aeroportului Otopeni. Automatele de plată a parcării, marca UTI, merg atât de prost că te uită sfinţii aşteptând să achiţi „nota de plată”! Aproape 20 de secunde îi ia unui automat să calculeze cât vei scoate din buzunare pentru parcare după ce ai introdus jetonul. Comparativ, aparatele din parcarea subterană de la Universitate afişează suma de plată în numai 2 secunde!


    Foto: Click!
Foto: Click!

„Eu înţeleg că sunt instalate de câţiva ani aici şi că s-au mai învechit, dar totuşi, nu poate să dureze plata parcării cât călătoria cu avionul. Nu e normal aşa ceva. Uitaţi-vă şi dumneavoastră, oamenii preferă să plătească la ghişeu decât să aştepte aici câteva minute până fac plata”, spune Bogdan Constantinescu, un bucureştean în vârstă de 30 de ani. Reporterii Click! au testat sistemul de plată la automatele UTI, iar concluzia e că trebuie să ai nervi de oţel ca să achiţi parcarea aici. Asta pentru că din momentul introducerii în aparat a jetonului primit la intrarea în parcare şi până la afişarea sumei de plată durează nu mai puţin de 17 secunde! Pe ceas! Apoi, trebuie să introduci bancnotele şi ai mare noroc dacă sunt primite de aparat de la prima încercare. În sfârşit, ţi se socoteşte restul şi abia mai pe urmă se eliberează şi chitanţa, după alte câteva secunde bune de aşteptare. Vrei să plăteşti cu cardul? Ghinion! Automatele “se scuză“ politicos că “sistemul de plată cu cardul nu funcţionează momentan”.

Firmele lui Urdăreanu, implicate în spălare de bani?


    Urdăreanu avea în 2014  o avere evaluată la 98-100  milioane de euro
Urdăreanu avea în 2014 o avere evaluată la 98-100 milioane de euro

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri (1 iunie) percheziţii în Bucureşti şi la sediul UTI Grup din Aeroportul Otopeni, în cadrul unui dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală. Patronul grupului de firme UTI este Tiberiu Urdăreanu, om de afaceri controversat şi membru UNPR. Vicepreşedintele UTI, Ion Obloja, a fost ridicat de mascaţi. Procurorii au găsit 50 de mii de euro la percheziţia de la domiciliul acestuia. Prejudiciul total în acest caz este estimat de procurori la peste 21 de milioane de lei.Pe 29 octombrie 2015, Tiberiu Urdăreanu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru dare de mită, alături de primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, acuzat de luare de mită în acelaşi dosar. Urdăreanu e acţionar majoritar al grupului UTI. Legăturile lui politice au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici şi fonduri europene. UTI este abonat la contracte în domeniul IT şi securitate cu companii de stat, ministere şi primării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net