Prezentatoare tv, hărţuită sexual de un psiholog: «Mi-a băgăt mâna între picioare agresiv»

Ultima actualizare:
Dana Oleinic
Dana Oleinic

Scandal uriaş la Chişinău. O prezentatoare tv îl acuză pe un psiholog că a hărţuit-o sexual. Cei doi se cunoşteau de mai multă vreme, fiind colaboratori, dar luna trecută lucrurile s-au schimbat între cei doi. Jurnalista a povestit că a fost invitată de psihoterapeut la o petrecere cu mai mulţi colegi de breaslă, iar acolo bărbatul i-ar fi făcut avansuri, totul culminând cu atingere, care a pus-o serios pe gânduri.

Jurnalista Dana Oleinic şi psihoterapeutul Ghenadie Vîrtos sunt în mijlocul unui scandal de proporţii la Chişinău. Tânăra a povestit pe pagina ei de Facebook cum bărbatul a hărţuit-o sexual, întâmplare după care şi-a revenit cu greu. Tânăra s-a decis să vorbeascpă după ce şi-a văzut agresorul într-o emisiune în care era prezentat ca fiind un mare specialist în branşa lui.   


    Dana Oleinicfoto: captură video
Dana Oleinicfoto: captură video

"Am evitat mult să vorbesc deschis despre acest subiect și nu am crezut că o să-l fac public vreodată, dar văd că domnul Ghenadie Psihoterapeut Virtos este abordat la modul serios în calitate de psiholog/psihoterapeut și a fost promovat acum câteva minute la TV8.MD, fiind interlocutorul Tatianei Granciuc în cadrul emisiunii Iubește viața, la tv8. Mă îndoiesc cu tărie de calitățile de psiholog ale lui Ghenadie Virtos, inclusiv de calitățile sale pur omenești. Și o să vă spun ce mă face să cred asta. Scurt - acesta este singurul om care m-a hărțuit sexual, vreodată. Și a avut și tendințe de abuz psihologic în raport cu mine. Am avut nevoie de câteva zile ca să-mi revin, emoțional. (...) Am ajuns, după această întâmplare, la concluzia că acest om îşi ia de proşti, pacienţii, întrucât am avut ocazia să îl observ atent în perioada aprilie-mai, când îl studiam pentru a mă asigura că merită să apelez, în perspectivă, la serviciile sale", şi început tânăra povestea.

Dana Oleinic: «Am evitat două sau trei tentative de atingeri cu tentă sexuală»

Dana Oleinic a mers mai departe şi a explicat cum a ajusn să fie victima psihiterapeutului. "În timpul seratei, Ghenadie, care, vâzând că am evitat două sau trei tentative de-ale sale de atingeri cu tentă sexuală, a ajuns să-mi bage mâna-ntre picioare, agresiv și extrem de obraznic. 

Imediat după această acțiune, am ridicat tonul vocii și i-am dat de înțeles că este inadmisibil ceea ce a făcut, pentru că ce făcuse el se numește abuz, hărțuire sexuală și se pedepsește conform legii. Replica lui a fost, incredibilă, dragi prieteni: că eu sunt vinovată, pentru că i-aș fi permis. Menționez că nu m-am dat la el și nu i-am dat de înțeles nici verbal, nici gestual prin care să-i creez premizele de a mă hărțui sexual și nici măcar nu eram îmbrăcată provocator. Mi-a repetat că eu sunt vinovată", a subliniat jurnalista, care a precizat că nu a fost la poliţie să depună plângere împotriva psihoterapeutului.

Reacţia incredibilă a psiohoterapeutului, acuzat de hărţuire sexuală

În faţa acestor acuzaţii, psihologul se apără spunând că a fost doar un joc şi că nu ar fi atins-o cu mâna. „De ce nu mi-a dat palme? Pe Dana o cunosc demult încercam să flirtez încă demult, pe la petreceri. Mi-am dat seama că nu e deschisă spre mine, după care apărea în viața mea, întâmplător și nu. Ultima dată, ne-am intersectat la televiziune, m-a recomandat pentru un material. Acum despre jocul pe care l-am inițiat la petrecere.

Ghenadie Vîrtos, psihoterapeutul acuzat de hărţuire sexuală
Ghenadie Vîrtos, psihoterapeutul acuzat de hărţuire sexuală

Poate eram beat. Sincer, nu am pus mâna. Cel mai grav ce am făcut este că am luat o sticlă de șampanie goală, am pus-o între picioare, cu această sticlă am atins-o din spate, într-un joc. Ce-i în mintea Danei, că și-a imaginat că am violat-o cu penisul, asta e mintea ei. (...) Mam apropiat din spate și am făcut un gest indecent cu sticla, am atins-o pe fese și aici țin minte că a plecat. Eu am venit la această petrecere, am invitat multă lume, cu inima deschisă, dintre 2500 de prieteni de pe Facebook", a spus la rândul lui psihologul.

Ghenadie Vîrtos şi-a cerut scuze în lacrimi  

În urma scandalului, Ghenadie Virtos a publicat un mesaj un video dramatic pe pagina sa de Facebook în care îşi cere iertare în lacrimi pentru cele întâmplate.

"Dana! Eu sunt Ghenadie, persoană pe care o cunoșți. OK! Pe scurt... Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat. Nu plâng! Sincer, sincer, cât de tare pot să spun. Te rog, să nu-ți fie milă de mine, lacrimile să nu te impresioneze și să te uiți la sinceritatea mea. Îmi pare extrem de rău... că cu voie sau fără voie... ti-am provocat emoții negative, te-am rănit. Zi-mi o pedeapsa, ce să fac? Să-mi dau o palmă? Să renunţ la profesie? Orice-mi ceri, eu fac!”, spune psihologul vizibil afectat punctând că o respectă pe jurnalistă "ca femeie şi ca om".

Puteţi urmări video aici:   

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net