Prinţul Charles aduce peste 10.000 de turişti în casele lui din Transilvania

Ultima actualizare:

Îi place să colinde prin pădurile noastre şi să mănânce sănătos, după reţetele ardeleneşti. A spus asta prietenilor săi care au început să îşi petreacă vacanţele în Ardeal.

A venit pentru prima oară în 1998, iar de atunci a cumpărat mai multe proprietăţi:  conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

În această primăvară, Prinţul Charles a mai cumpărat o casă, cu două camere, în satul covăsnean Valea Zălanului, potrivit declaraţiilor primarului comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, citat de gandul.info.

Casa nou cumpărată de prinţ este din cărămidă, cu două camere şi o bucătărie, şi se află în imediata vecinătate a celorlalte trei proprietăţi pe care el le deţinea şi pe care le-a şi renovat complet.

Renovarea caselor pe care le-a cumpărat începând cu anul 2008 s-a făcut numai cu materiale trradiţionale, fiind interzisă utilizarea cimentului.

Locuinţele Prinţului Charles din Valea Zălanului pot fi închiriate. Potrivit Vanity Fair, care anul trecut a inclus una dintre casele prinţului din Valea Zălanului în topul celor mai frumoase proprietăţi din lume, locuinţa poate fi închiriată cu 4.500 de dolari pe săptămână.

Potrivit portalului lapensiuni.ro, cazarea în „Casa de oaspeţi Zălan”, „restaurată de curând de prinţul Charles” costă 210 de lei de persoană/noapte (cazare şi mic dejun) sau 290 lei de persoană/noapte (cazare cu demipensiune). În zonă, cazarea la pensiune este între 55 de lei şi 150 de lei pentru camera dublă.

Cazarea în casa din Breb, Maramureş, şi în zonă porneşte de la 40 de lei/ camera dublă şi ajunge până la 150 de leu /camera dublă.

Charles aduce 10.000 de turişti anual la Viscri

Cea mai cunoscută proprietate a Prinţului Charles în România, atât la noi, cât şi în străinătate, este cea din satul braşovean Viscri, fostă aşezare săsească transilvăneană tipică. Alteţa Sa are o gospodărie săsească veche de peste 150 de ani, cu două corpuri de clădire, acareturi şi o curte spaţioasă.

Casa de la Viscri poate fi închiriată de turişti, de la începutul lui mai până la sfârşitul lui septembrie, în schimbul a 160 de lei de persoană pe noapte.60 de euro chiria în Conacul Apafi

În localitatea sibiană Mălâncrav, Prinţul Charles deţine, prin intermediul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust (MET), Conacului Apafi, datând din secolul al XV-lea.

Din 2007, conacul a fost deschis turiştilor. Aici se pot închiria patru camere duble şi una single, la preţul de 60 de euro pe noapte de persoană. În zonă, preţul cazării variază între 60 şi 140 de lei/ camera dublă. Conacul are şi o bucătărie, o bibliotecă în care sunt cărţi în cinci limbi, dar şi un salon de primire, cu oglinzi mari şi elemente de decor vechi, cumpărate din zonă sau primite de la diferite persoane.

În grădină au loc diferite evenimente: nunţi, botezuri, întâlniri ale unor firme, cu participarea a maximum 80 de persoane, pentru a nu încărca prea mult peisajul.

Fiind unul dintre puţinele conace din România care pot fi locuite, Conacul Apafi din Mălâncrav atrage anual în zonă mulţi turişti din întreaga lume, mulţi dintre ei alegând să se şi cazeze aici, în ciuda faptului că localitatea este izolată. Multe corporaţii îşi ţin aici şedinţele şi îşi aduc colaboratorii din străinătate.

În anul 2012, în cele patru case de oaspeţi şi la conac s-au înregistrat 1.400 de înnoptări.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net