Procurorii cer arestarea preventivă a femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, deși nu era medic

Ultima actualizare:

    Sorinela ParaschivFoto: stirileprotv.ro
Sorinela ParaschivFoto: stirileprotv.ro

Procurorii au cerut, joi (14 ianuarie), arestarea preventivă a femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate. Anchetatorii au stabilit că atât diploma, cât şi atestatul de liberă practică nu sunt reale. Falsul medic este acuzat de înşelăciune în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Procurorii Parchetului General anunţă că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva femeii de 46 de ani care a pretins, timp de 20 de ani, că este medic psiholog, scrie news.ro. Femeia este acuzată de o infracţiune continuă de înşelăciune, ”constând în aceea că a indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contractul individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018)”. Numele femeii este Sorinela Paraschiv, potrivit stirileprotv.ro.

Femeia riscă să fie arestată

”Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinţa eliberată de Universitatea „Hyperion” - Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăţi, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar şi atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmboviţa eliberat în baza diplomei de licenţă falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”, au transmis procurorii. Potrivit acestora, actele adiţionale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secţia de psihiatrie şi de la comisia de expertiză medico-legală). De asemenea, femeia este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. ”În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte – Secţia Psihiatrie (...) în funcţia de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar şi în cadrul unei societăţi comerciale, fără a fi licenţiată în specializarea de psiholog/ sociolog. În perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnată, anual, prin dispoziţii emise de D.S.P. Dâmboviţa şi ulterior de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca membru în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică, în funcţia de psiholog, alături de doi medici primari psihiatri şi de un medic legist”, au mai precizat procurorii. Femeia a fost reţinută miercuri, iar joi este prezentată magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net