Programul pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

Ultima actualizare:

Oameni din toată ţara sunt aşteptaţi în aceste zile în Capitală, unde, de mâine şi până miercuri, va avea loc pelerinajul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Click! vă prezintă programul procesiunilor organizate de Patriarhia Română.

Vineri, 23 octombrie

Ora 12.00. Va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, prăznuit la 27 octombrie, de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei. De la aceeaşi oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, vor fi aduse în procesiune Sfintele Moaşte ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena pe traseul Calea Şerban Vodă, strada Bibescu Vodă până la urcarea pe Dealul Patriarhiei. Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei, unde va avea loc întâmpinarea Sfintelor Moaşte ale Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur. Moaştele au fost aduse la Bucureşti de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei condusă de Mitropolitul Pavlos (Pavel) de Drama.Ora 12.30. Procesiunea Calea Sfinţilor va continua de la Sfânta Cruce brâncovenească până la Catedrala Patriarhală, unde Sfintele Moaşte vor fi întâmpinate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.Sfintele Moaşte vor fi depuse spre închinare în noul baldachin de pe Colina Patriarhiei pentru a fi cinstite de către cler şi credincioşi până în ziua de miercuri, 28 octombrie.

Sâmbătă, 24 octombrie

Ora 9.30. Va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Patriarhală.

Duminică, 25 octombrie

Ora 9.30. Sfânta Liturghie va fi oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Luni, 26 octombrie

Ora 9.30. La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, părintele Pavlos de Drama va oficia Sfânta Liturghie, împreună cu alţi ierarhi din ţară şi străinătate, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Marţi, 27 octombrie

Între orele 7.00 şi 8.30. La sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioşii care doresc să se împărtăşească.Ora 9.30. Patriarhul Daniel va oficia Sfânta Liturghie solemnă, împreună cu un sobor de ierarhi români şi greci, la Altarul de vară.Ora 19.00. La Sala Radio din Bucureşti va avea loc etapa finală a celei de-a opta ediţii a concursului coral naţional de muzică bisericească intitulat „Lăudaţi pe Domnul”, organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Miercuri, 28 octombrie

Ora 7.00. La sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Patriarhală, urmată de Te Deum în deschiderea şedinţei solemne a Sfântului Sinod.Ora 10.00. Va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod.

Click! spune

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou s-a născut în secolul al XIII-lea, în satul Basarabovo din Bulgaria. Iniţial, a fost păstor, pentru ca mai târziu să îmbrace haina monahală la o mănăstire situată nu departe de satul natal. Moaştele sfântului au fost depuse la biserica din Dealul Mitropoliei din Bucureşti, în secolul al XVIII-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net