Puţină ordine în jucării? N-ar strica!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu cât încercăm mai mult să îi amenajăm copilui o cameră pe gustul lui, colorată şi plină de jucării, cu atât riscăm să cădem în extrema cealaltă. Camera ar putea deveni mult prea aglomerată şi obositoare.

simeon stalpnicul png

Designerul Click! Cristina Joia te ajută să menţii un echilibru.

În primul rând mobila şi pereţii ar trebui să fie de culoare deschisă: alb, crem, acestea fiind nuanţele de bază.

Mai departe, în funcţie de sexul copilului şi de personalitate, puteţi construi.

Culorile lui preferate, fie că sunt roşu, albastru, verde sau portocaliu, ar trebui să se regăsească mai degrabă în decoraţiuni: un covoraş, câteva sertare, veioza sau cuvertura de pat.

Dacă aveţi doi copii, cea mai bună variantă sunt paturile supraetajate

simeon stalpnicul png

"Fiecare cameră poate avea o singură temă: cu prinţese, marină, cu personaje din desene animate etc.

Dar aceste desene şi culori ar trebui să se regăsească doar pe un perete, sau în decoraţiuni.

Ce e prea mult, strică, iar camera ar deveni prea obositoare, încărcată. Mai ales că oricum este plină de jucării", spune Cristina Joia.

Mobila albă e cea mai potrivită în camera copiilor

simeon stalpnicul png

O cameră potrivită, ordonată şi aerisită, ar trebui să respecte câteva condiţii:

Culorile de bază (ale pereţilor şi mobilierului) să fie deschise: bej, alb, crem, gri deschis, nuanţe ideale pentru ambele sexe.

Albastru pentru băiat şi roz pentru fetiţă este demodat. Alege mai degrabă nuanţe accent de verde, bleu, turcoaz pentru el şi de lila, portocaliu sau roşu pentru ea.

Un singur perete ar putea avea tapet. Sau poţi monta pe el o tablă pe care copilul să deseneze sau chiar întregul perete, dacă e vopsit cu lavabil, ar putea fi pus la dispoziţia celui mic.

"Există nişte carioci speciale, care se spală. În felul acesta, decât să-ţi scrie pe toţi pereţii şi pe toată mobila, mai bine să-i dedici un colţ al lui", explică designerul.

Foloseşte mobilier modular, care economiseşte spaţiul. Există paturi supraetajate, cu sertare la fiecare treaptă a scării şi cu birou imediat sub, paturi cu ladă mare de depozitare, sau mobilier cu multe sertare.

Te-ai săturat de jucării împrăştiate peste tot? Fă puţină ordine! Acestea se pot pune în cutii decorative, în saci care se pot atârna de perete sau de uşă, sau în sertarele inferioare.

E foarte important ca cel mic să ajungă uşor la toate sertarele în care sunt jucăriile lui, pentru a le putea pune la loc, după ce le-a folosit.

Centrul camerei e bine să fie liber. E locul în care copilul se poate juca.

Nu pune mochetă pentru că reţine mult praf şi microbi, iar cel mic, jucându-se mult pe jos, se poate îmbolnăvi. Cel mai indicat e parchetul, peste care să fie puse covoraşe colorate, suficient de mici încât să poată fi spălate uşor.

Pentru a nu se deplasa şi pentru a evita alunecările pe ele, acestea se pot lipi de parchet.

Decoraţiunile e bine să fie pe o singură temă, alt­fel, camera ar deveni obositoare. Nu-i pune patul cu picioarele spre uşă, nici cu tăblia spre fereastră şi nici în mijlocul camerei.

Ideal e cu latura mare la un perete, pentru a se simţi mai protejat.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net