A refuzat internarea, dar după 3 zile a ajuns la spital în stare gravă. „Nu credeam că mă poate afecta așa”

Ultima actualizare:

    Cristian Focșan este internat în secția Covid a Spitalului de Urgență Târgoviștefoto: captură Digi 24
Cristian Focșan este internat în secția Covid a Spitalului de Urgență Târgoviștefoto: captură Digi 24

Un bărbat de 43 de ani din Târgoviște, fost sportiv de performanță, nefumător, a trăit șocul vieții lui zilele trecute, după ce a fost infectat cu Covid-19. La început a avut simptome relativ ușoare și a refuzat internarea. Însă după numai trei zile, a ajuns în stare gravă la spital. „Nici în visele mele cele mai urâte nu credeam că mă poate afecta în asemenea măsură”, a declarat el, de pe patul de spital.

A aflat că are coronavirus în urmă cu două săptămâni

Cristian Focșan a aflat în urmă cu două săptămâni că este infectat cu noul coronavirus. Avea febră și frisoane, motiv pentru care a decis să se testeze. „Joi (n.r. 2 iulie) m-au sunat cei de la DSP să îmi spună că testul este pozitiv și că îmi recomandă să mă internez. Dar eu le-am spus că vreau să stau acasă că mă simt bine. La acel moment lucrurile nu erau chiar așa rele, nu mai aveam febră puternică, nici tuse”, a povestit bărbatul la Digi 24.

Situația s-a agravat rapid în trei zile. A început să se simtă tot mai rău, cu dureri de burtă și tuse puternică. „Nu mai puteam să stau pe scaun din cauza durerilor de burtă, la întoarcerea de la baie chiar am alunecat, am picat. Luni am decis să merg la spital, deși inițial refuzasem internarea. Analizele nu erau ok, plămânii erau infiltrați, lucrurile stăteau destul de rău. Seara amețeam, eram confuz, mă țineam de pereți să ajung pe patul spitalului. Chiar am avut o stare gravă, am fost pe oxigen. Nu credeam că mă poate afecta în asemenea măsură, nici în visele cele mai urâte. A fost o experiență traumatizantă”, își amintește el.

„Virusul nu ține cont de vârstă”

Acum este încă internat în secția Covid a Spitalului de Urgență Târgoviște, se simte mai bine și așteaptă analizele. Recomandă tuturor celor care se simt rău să vină la spital, căci boala este imprevizibilă. S-a convins singur că acest virus afectează pe oricine, indiferent de vârstă. „Câteva saloane mai încolo sunt doi tineri de 25 de ani care abia se țin pe picioare și sunt persoane de 60 de ani care sunt într-o stare mai bună. Deci acest virus ne afectează diferit și e important să fim sub supravegherea medicilor”, recomandă Cristian Focșan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net