Robotul grădinar, medicul copacilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se numeşte „Treebot” şi cântăreşte un kilogram. Este conceput din fibră de carbon şi are un schelet mobil din aluminiu care îi permite să se cocoaţe pe tulpina pomilor.

A fost creat de studenţii de la Universitatea din Hong Kong pentru grădinărit. „Treebot" este înzestrat cu o cameră video montată în partea superioară a corpului şi două braţe dotate cu ferăstrău circular pentru secţionarea ramurilor uscate.

Cele zece picioare dotate cu mici gheare semicirculare îl fac un alpinist redutabil şi reduc la minimum consumul de energie în manevrarea robotului de la sol.

Robotul poate deparazita un copac timp de 10 ore, în cele mai nebănuite cotloane

Astfel, cu ajutorul camerei video montate în partea superioară a corpului, robotul detectează obstacolele pe care le întâlneşte în timp ce se suie pe copaci.

Informaţiile transmise de senzorii de pe partea inferioară sunt procesate de un minicomputer şi folosite în procesul de deparazitare a copacului, de tratare cu soluţii şi chiar de curăţare de uscăciuni.

Cercetătorii de la Universitatea Cibernetică din Hong Kong speră ca „Treebot" să fie soluţia viitorului pentru întreţinerea tuturor grădinilor din lume. Prototipul va fi introdus pe linia de producţie după 2017.

simeon stalpnicul png

Carcasă: fibră de carbon;Greutate: 1-1,75 kg;Autonomie: 5-10 ore;Alimentare baterie: solară;Dotări: ferăstrău circular;Computer: autonom;Senzori: video şi de nivel.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net