Românca bănuită de legături cu Statul Islamic făcea trafic de droguri în Italia

Ultima actualizare:

    Românca bănuită de legături cu Statul Islamic a fost prinsă în Italiafoto: Hepta
Românca bănuită de legături cu Statul Islamic a fost prinsă în Italiafoto: Hepta

O româncă bănuită de legături cu Statul Islamic a fost arestată preventiv în Italia. Ea și soțul ei se întorceau din Tunisia când au sosit în Genova, unde femeia a fost reținută imediat. Se pare că aceasta nu este suspectată numai de terorism, având un trecut tumultuos din punct de vedere legal.

Românca bănuită de legături cu Statul Islamic a fost reținută de polițiștii italieni, urmând să fie expulzată din țară. Femeia, în vârstă de 34 de ani, era rezidentă în Bolzano, însă autoritățile au început imediat demersurile pentru ca presupusa adeptă a jihadului să se întoarcă în România, potrivit Digi 24. Mai mult, se pare că aceasta are antecedente în ceea ce privește problemele cu legea și ar mai fi fost reținută în trecut pentru trafic de droguri.

Românca bănuită de legături cu Statul Islamic: Președintele Italian se teme de un al treilea război mondial

După ce a fost prinsă românca bănuită de legături cu Statul Islamic, președintele Italian Sergio Mattarell ia măsuri pentru combaterea terorismului, însă fără a crea neplăceri imigranților. Acesta consideră că fanatismul religios și actele de terorism rezultate din acesta ar putea duce la declanșarea celui al treilea război mondial: „Terorismul alimentat de distorsionarea fanatică a credinţei în Dumnezeu încearcă să introducă în Mediterană, Orientul Mijlociu şi Africa germenii unui al treilea război mondial. Este responsabilitatea noastră să îl oprim", a declarat șeful statului, citat de Mediafax. Deși românca bănuită de legături cu Statul Islamic reprezintă o problemă legată și de fenomenul migrațiilor, președintele nu va închide porțile țării: „Omenia pe care o arătăm primind refugiaţi disperaţi, inteligenţa cu care abordăm fenomenul migraţiei şi fermitatea cu care combatem traficanţii de persoane vor fi modalităţile în care arătăm lumii calitatea vieţii democratice", a mai declarat el.

Românca bănuită de legături cu Statul Islamic: Declarația Ministrului italian de Interne

Românca bănuită de legături cu Statul Islamic a creat o adevărată stare de panică în Italia, unde a fost prinsă în portul Genova. Se pare că aceasta păstra legătura pe internet cu membrii rețelei teroriste din Marea Britanie, iar conversațiile ei au fost interceptate: „Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic", a declarat ministrul de Interne Angelino Alfano, citat de gandul.info, după ce o româncă bănuită de legături cu Statul Islamic a fost capturată.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net