Românii din diaspora îmbină utilul cu plăcutul când vin acasă de Sărbători

Ultima actualizare:

    Mulți pacineți îmbină implantul cu o albire a restului dinților
Mulți pacineți îmbină implantul cu o albire a restului dinților

Clinicile stomatologice din România sunt extrem de aglomerate în ultima lună din an. Românii care muncesc peste hotare şi vin acasă de Crăciun caută ca în timpul şederii în ţară să-şi rezolve şi problemele dentare, ştiut fiind faptul că în străinătate tratamentele sunt mult mai costisitoare.

„Începând cu 1 decembrie şi până la Crăciun, majoritatea pacienţilor sunt români care vin din Anglia, Franţa, Italia sau Spania. Ei îmbină plăcerea de a petrece Sărbătorile acasă cu utilul, şi anume îşi rezolvă problemele stomatologice, aici fiind preţuri de 3-4 ori mai mici”, ne-a mărturisit dr. Şerban Atanasiu.

Cele mai cerute proceduri şi intervenţii stomatologice sunt cele chirurgicale (implanturi dentare sau adiţii osoase) şi faţetele dentare. „În general, este nevoie de o perioadă de la 5 zile la 2 săptămâni, în funcţie de complexitatea cazului, pentru a realiza una dintre procedurile dorite. De cele mai multe ori, pentru a câştiga timp, pacienţii ne trimit radiografiile încă din străinătate, pentru a le face din timp un plan de tratament, astfel încât să ştie cum îşi planifică timpul. Unii dintre ei vin direct de la aeroport”, povesteşte medicul.

Dr. Şerban Atanasiu
Dr. Şerban Atanasiu

Dr. Şerban Atanasiu îşi aminteşte că a avut pacienţi care au ales să se opereze chiar cu două zile înaintea Crăciunului: „Îmi amintesc de un pacient care a glumit, spunându-mi că îi prinde foarte bine faptul că face intervenţia înainte de Crăciun, pentru că va avea grijă ce mănâncă şi va ţine dietă cu această ocazie”, povesteşte amuzat medicul.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net