Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca a fost publicată de câteva ori de-a lungul timpuluiFoto: arhivă personală
Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca a fost publicată de câteva ori de-a lungul timpuluiFoto: arhivă personală

Unul dintre cele mai venerați călugări din România, Arsenie Boca a lăsat în urmă mărturii, pilde și profeții care încă îi uimesc pe credincioși. Mai puțin este cunoscut faptul că a lăsat și o rugăciune.

Arsenie Boca a fost martir al închisorilor comuniste și a luptat pentru credință până la moarte, survenită înainte cu o lună înainte de sfârșitul cuplului Ceaușescu. Părintele nu a mai apucat să vadă România liberă, dar a prezis unele evenimente cu atâta precizie, încât cei care le citesc sunt cutremurați. Site-ul adevarul.ro a publicat o listă a profeţiilor sale.

Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca este autorul şi a unei rugăciuni de dimineaţă. A fost publicată de câteva ori de-a lungul timpului, iar noi prezentăm textul trimis de Gheorghe Moraru şi Maica Eftimia Ciungan de la Mănăstirea Hurezu şi apărut pe site-ul crestinortodox.ro.

Uitaţi pentru trei minute de problemele imediate şi citiţi rugăciunea de mai jos cu linişte în suflet, având în vedere că suntem în Postul Paştelui. Veţi remarca forţa din spatele cuvintelor. Puteţi păstra rugăciunea pentru dumneavoastră şi să o spuneţi atunci când simţiţi nevoia.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a intărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălăsluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.

Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slava Ție! Amin.

Dicţionar

dosădit = abătut, mâhnit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net