E tentant să lucrezi la Serviciul Român de Informaţii (SRI). Tineri, dar şi oameni cu experienţă s-au înghesuit, vineri, la standul instituţiei ca să-şi depună CV-ul. A început târgul de joburi Angajatori de Top.


Nu mai puţin de 5.000 de locuri de muncă sunt oferite la târg de către cele 100 de companii prezente. Multe dintre ele multinaţionale de primă mână cum ar fi Vodafone, IBM, Telecom, Hp, dar şi bănci sau mari lanţuri de magazine. Cu toate acestea, atenţia tinerilor s-a îndreptat către standul SRI. Ieri, la ora prânzului, era coadă.

“Este pentru prima dată când participăm la un târg de joburi şi am fost plăcut impresionaţi să vedem că sunt mulţi interesaţi să lucreze cu noi. În doar câteva ore au fost depuse câteva sute de CV-uri. Căutăm atât oameni cu experienţă, cât şi debutanţi”, ne-a declarat Suzana Neacşa, care lucrează la departamentul de Resurse Umane al SRI. Deşi are 27 de ani şi o slujbă bine plătită, Octavian a venit să-şi încerce norocul. “E şi numele instituţiei, dar şi faptul că aş vrea să văd cum este să lucrez pentru stat”, ne-a spus tânărul. SRI nu a venit cu un anumit număr de posturi, ci vor fi angajaţi atâţia câţi vor îndeplini criteriile de selecţie. Care nu sunt deloc simple.

 

8-act-2.jpg

Reprezentanţii SRI au stat de vorbă cu fiecare persoană interesată
Foto: Florin Şuler

 

“Urmează interviul, testările psihologice şi avizul de securitate pentru că se lucrează cu informaţii clasificate. Avem nevoie de oameni pentru informaţii-operaţiuni, analiză intelligence, adică ofiţeri sub acoperire care culeg informaţii, specialişti în IT&C, limbi străine, psihologie, juridic, dar şi tineri pentru antiterorism, subofiţeri care fac pază în aeroporturi”, a explicat Suzana Neacşa. Potrivit acesteia, salariul unui debutant la SRI este de 2.500 de lei, iar cu tot cu sporuri şi compensaţia pentru chirie angajatul pleacă acasă cu cel puţin 3.500 de lei, bani în mână. Angajatori de Top continuă şi astăzi, la Sala Palatului, între orele 10.00 şi 17.00. Intrarea este gratuită  dacă descarci CV-ul barcode de pe www.hipo.ro.

8-act-3.jpg

Foto: Florin Şuler

 

Octavian B., 27 de ani: ”Serviciul Român de Informaţii este o structură importantă a statului. Aş lăsa jobul de la privat ca să lucrez aici. Vreau să văd şi cum e să fii bugetar”.
Teodora  Buduru, 21 de ani: ”E interesant ce fac ei şi aş vrea să intru în rândurile lor. Misterul atrage. Sunt studentă la Limbi Străine şi ştiu portugheza şi engleza, iar acum mă pregătesc pentru rusă”.
Vlad Mormocea, 22 de ani: ”Eşti în Servicii, ai informaţia, ai putere. Voi fi inginer, iar inginerii sunt cei mai abili oameni. Aş vrea să mă pregătesc să lucrez la Genişti, iar SRI are un astfel de departament”.
Daniela Mirea, 22 de ani: ”Mi-ar plăcea să ajung să lucrez la SRI. Mă pregătesc să devin inginer, dar asta nu mă împiedică să intru în structurile serviciului, dar abia sunt anul III la facultate”.

 

 

 
 
Loading...