S-a dus să-şi felicite soţia pentru noua funcţie cu un cuţit în sacoşă

Ultima actualizare:

    Anca Daniela Patriche  abia fusese numită  în noua funcţie
Anca Daniela Patriche abia fusese numită în noua funcţie

Bărbatul care şi-a ucis soţia, director de îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, le-a spus anchetatorilor că venise la biroul acesteia să o felicite pentru noua funcţie. Buna lui intenţie ridică, însă, un mare semn de întrebare: cum se face că luase cu el cuţitul?!

Apar noi detalii cutremurătoare în cazul crimei de vineri după-amiaza, de la Piatra Neamţ. Anca Daniela Patriche (49 de ani), director de îngrijiri medicale al Spitalului de Urgenţă, era terorizată de soţul ei, Mihai Patriche (50 de ani), de care intentase divorţ, după 27 de ani de căsnicie.

În imaginile surprinse  pe camerele de  supraveghere se vede  cum bărbatul intră în  spital cu pungile de  cumpărături în mână
În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se vede cum bărbatul intră în spital cu pungile de cumpărături în mână

Nu mai locuiau împreună din toamna anului trecut. Potrivit martorilor, bărbatul era agresiv, iar Anca voia să ceară protecţie din partea poliţiei. Pe plan profesional, însă, situaţia femeii era bună. Era asistent şef al Secţiei de Chirurgie şi câştigase recent prin concurs funcţia de director de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă. Potrivit mediafax.ro, numirea în funcţie a avut loc chiar vineri, în ziua în care a fost ucisă. Agresorul le-a declarat anchetatorilor că venise să o felicite. Potrivit acestora, nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Era foarte liniştit, spune că şi-a iubit soţia şi nu a vrut nimic altceva decât să o felicite că a luat concursul. Dar ce să zic?! O felicitare cu un cuţit cu lamă de 20 şi ceva de centimetri...”, a spus procurorul Stelian Olteanu. Într-adevăr, oamenii legii iau în calcul premeditatea, căci bărbatul venise la spital cu un cuţit în sacoşă. „Nu iei cuţitul de acasă şi mergi la spital dacă nu ai de gând să îl foloseşti”. Mihai Patriche a urcat până la etajul doi, profitând de faptul că era program de vizită, a intrat în cabinetul Ancăi şi, după un schimb de replici între cei doi, a scos cuţitul şi a înjunghiat-o de mai multe ori în zona gâtului şi a capului. Chiar dacă medicii au intervenit rapid şi au resuscitat-o timp de aproape o oră, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Potrivit necropsiei, victima a suferit „un trumatism cervical, cu secţionarea venei jugulare şi a arterei carotide, cu hemoragie externă masivă”. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este conştient şi afectat de ceea ce a făcut. „Am încercat să îl determinăm să dea o declaraţie, dar nu am reuşit şi am amânat audierea lui pentru săptămâna viitoare, când probabil că din punct de vedere psihic se va limpezi şi va putea să ne prezinte un tablou mai detaliat al motivelor care au dus la săvârşirea acestei fapte”, a competat procurorul citat de mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net