Salariu de minim 1.000 de lei pentru credit la «Prima Casă»

Ultima actualizare:

Banca îţi dă 57.000 € pentru locuinţe vechi

Suma maximă care poate fi acordată de bancă pentru achiziţia unei locuinţe prin intermediul unui credit "Prima Casă" este de 57.000 euro sau de 66.500 euro în cazul achiziţiei unei locuinţe noi.

Pe lângă această sumă, trebuie să dispuneţi şi de un avans minim de 5% din valoarea locuinţei, respectiv, un maxim de 3.000 euro pentru locuinţe vechi şi 3.500 euro pentru locuinţe noi. Suma maximă poate fi însă accesată doar de către clienţii care dispun de venituri suficiente, care să permită plata ratelor lunare.

Gradul maxim de îndatorare a solicitantului este de aproximativ 50% la băncile care acordă credite prin intermediul acestui program. Perioada maximă de acordare pentru acest tip de împrumut nu poate depăşi 30 de ani.

Valoarea creditului depinde de salariu!

Pentru cumpărarea unei locuinţe în valoare de 60.000 euro, venitul minim necesar pentru un credit de 57.000 euro, acordat pe o perioadă de 30 de ani, trebuie să fie mai mare de 2.700 lei.

Pentru cumpărarea unei locuinţe de 50.000 euro, venitul minim este de 2.300 lei, creditul acordat de bancă fiind de 47.000 euro. Diferenţa de bani trebuie însă acoperită din economiile proprii ale solicitantului.

Pentru o locuinţă de până la 40.000 euro, aveţi nevoie de un venit minim de 1.900 lei. Venitul necesar creşte însă în funcţie de numărul membrilor de familie pentru care se calculează cheltuieli de subzistenţă.

Cei care au un venit de 1.500 lei, pot accesa un credit "Prima Casă" în limita a 28.500 lei, în timp ce un venit de 1.000 lei vă permite să accesaţi un credit de până la 19.000 euro.

La calcularea acestor valori nu au fost luate în calcul şi alte datorii, caz în care venitul minim creşte în funcţie de valoarea ratelor la alte credite, carduri de credit sau leasing.

Scăderea dobânzilor a permis ca şi clienţii care au venituri mai mici să poată accesa un credit de o valoare mai mare şi, astfel, să-şi permită cumpărarea unei locuinţe. Cum foarte mulţi români au venituri de până la 2.000 de lei net pe lună, o familie de două persoane ar putea cumpăra o locuinţă prin programul Prima Casă de până la 60.000 euro, mai ales dacă nu mai are şi alte datorii.

Dobânzi de aproape 4% la creditele în euro

Creditele "Prima Casă" sunt acordate în euro şi lei însă, din cauza diferenţei mari de cost dintre cele două monede, peste 90% dintre solicitanţi aleg varianta împrumutului în euro.

Dobânda la creditul "Prima Casă" în euro a înregistrat o scădere puternică în cursul anului 2012, odată cu prăbuşirea indicelui Euribor la 3 luni la minime istorice.

În prezent, dobânda pentru un credit în euro pleacă de la puţin peste patru procente, iar dobânda anuală efectivă sau DAE ajunge până la 4,9%. Recenta scădere a dobânzilor Robor la 3 luni sub patru procente a ieftinit şi creditele Prima Casă în lei. Rata dobânzii se apropie acum de şase procente, cu peste 1,5% mai mare faţă de creditele în euro. Avantajul împrumutului în moneda naţională îl reprezintă eliminarea riscului de schimb valutar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net