Scandalos! Fetiţă de 4 ani, decedată pe masa de operaţie, la Cluj. Totul a plecat de la o entorsă

Ultima actualizare:

O fetiţă de 4 ani, Antonela Mureşan, originară din Năsăud, a murit la Cluj-Napoca, pe masa de operaţie. Fetiţa a căzut pe gheaţă în urmă cu mai multe zile şi s-a lovit la un picior.

Părinţii au dus-o miercuri, 9 ianuarie, la spitalul din oraşul Năsăud unde i s-a făcut o radiografie şi s-a observant că are o entorsă. Medicii din năsăud au trimis-o la Spitalul Judeţean din Bistriţa, unde a consultat-o un ortoped care i-a prescris un tratament la domiciliu.

Însă durerile nu au trecut şi părinţii au dus, din nou, fetiţa, la spitalul din Năsăud, unde medical de gardă i-a pus un bandaj de ghips în zona gambei stângi. Văzând că durerile persistă, părinţii au venit luni, 14 ianuarie, cu ea la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Şi pentru că se simţea foarte rău, copilul a fost dus direct în sala de operaţie.

Deces pe masa de operaţie

„În data de 14 ianuarie ora 16.15 s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat.

Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în starea de operaţie, unde, la intrarea în sală a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă. s-a făcut drenajul, dar din păcate, organele vitale fiind probabil afectate, în cursul intervenţiei s-a instalat şi stopul cardiac, care nu a mai răspuns la metodele de resuscitare. S-a declarat decesul în jurul orei 18.45. Părinţii au venit fără documente medicale la ei. Nu ştiu ce s-a întâmplat la spitalele din Bistriţa, dar am înţeles că a fost dusă la medic după mai multe zile de la incident", a declarat Călin Lazăr director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj.

Corpul micuţei a fost dus la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei.

Poliţia s-a sesizat din oficiu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, spune că instituţia s-a autosesizat şi a început o anchetă.

„Aşteptăm raportul medicilor legişti pentru a face încadrarea juridică. Părinţii nu au depus deocamdată nicio sesizare la poliţie", susţine Antonela Gorgan.

Sesizare depusă nu este nici la Colegiul Medicilor Bistriţa. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, spune că a vorbit cu medicul de familie al fetiţei şi că aceasta nu avea nicio problemă de sănătate. Fetiţa nu mai avea fraţi sau surori.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net