Poveste emoționantă! Un câine din rasa Saint-Bernard a fost salvat de către pompierii giurgiuveni, după ce a căzut într-un lac de agrement. Din cauză că este orb, animalul nu și-a dat seama de pericol și a căzut în apă. Operațiunea de salvare a avut loc luni (23 noiembrie), în localitatea Mihai Vodă, în jurul prânzului. Din fericire, câinele a scăpat nevătămat, dar a tras o sperietură zdravănă.


De față a fost și stăpânul lui Slash, care a așteptat cu inima cât un purice salvarea animalului său de companie. Pompierii au reușit să îl scoată fără probleme din apă pe cățelul nevăzător.

caine-orb-giurgiu-lac.jpeg

Saint Bernard-ul a fost salvat cu succes
Foto: ISU Giurgiu

Un cățel incendiat de 3 adolescenți a fost salvat de polițiști. Cum se simte acum sărmanul animal

catel-incendiat.jpg

Cățel incendiat, salvat de polițiști
Polițiștii au intrat în curtea adolescenților, au luat cățelul, l-au acoperit cu folie de protecție și l-au dus salvatorilor, pentru a-i trata rănile
foto: MAI

Întreaga întâmplare a fost relatată de ministrul Marcel Vela pe pagina sa de Facebook. „Câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune. A fost găsit duminică la domiciliul autorilor. Polițiștii l-au ridicat și predat asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el. Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Zărnești. Aceștia au turnat acetonă pe cățel și i-au dat foc.

Agresorii s-au ales cu dosar penal

În urma apariției imaginilor pe internet, polițiștii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat și i-au indentificat pe tinerii agresori. Pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”, se arată în postarea distribuită de Ministerul Afacerilor Interne.

Cățelul e foarte speriat și traumatizat. A mai fost schingiuit în trecut

Potrivit reprezentanților asociației care l-a preluat pe sărmanul animăluț, acesta e într-o stare mai bună, însă e foarte afectat psihic. Mai ales că nu e prima dată când trece prin astfel de traume. Se pare că a mai fost schingiuit, deoarece prezenta mai multe răni la cap, de la niște lovituri. „Inițial am crezut că nu mai are nicio șansă la viață, dar după ce l-am preluat ne-am dat seama că nu este foarte afectat de arsură. Am înțeles de la domnii polițiști că a fost stropit cu acetonă și doar i-a fost pârlită blănița. Problema la câine e că este foarte afectat psihic. Nu e prima oară când a fost schingiuit. Tremură necontrolat, se pune pe burtă și ințepenește așa. Are mai multe răni în jurul capului care nu sunt provocate de arsură, ci de lovituri”, a declarat pentru Digi24 Marius Chirca, de la Kola Kariola. În imaginile postate de asociație se vede cum polițiștii intră în curte, recuperează cățelul pe care îl învelesc în folie de protecție și îl predau medicilor veterinari, pentru tratarea rănilor.

"Iubim animalele și fiecare misiune pe care o avem pentru salvarea acestora este specială.

Astăzi, pompierii giurgiuveni l-au întâlnit pe Slash, un Saint-Bernard nevăzător. Din cauza problemelor pe care le are la ochi, cel mai probabil, câinele nu a văzut că se află pe malul abrupt al unui lac de agrement și a căzut în apă. S-a întâmplat în jurul prânzului, în localitatea Mihai Vodă. Deși era foarte speriat de ceea ce i se întâmplă, acesta a avut încredere în pompierii care au coborât pentru a-l scoate din apă și s-a ghidat după vocea lor până când a ajuns într-un loc în care s-a simțit în siguranță.

În cel mai scurt timp, câinele a ajuns la stăpânul său, care a urmărit cu sufletul la gură întreaga acțiune de salvare.

Pentru pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal a fost o misiune inedită, de care își vor aminti mult timp de acum înainte.", au transmis pompierii giurgiuveni.

caine-orb-giurgiu.jpeg

caine orb salvat in Giurgiu
Câinele a scăpat nevătămat
Foto: ISU Giurgiu
 
 
Loading...
Citeste tot despre: