Şcoala poate să înceapă. Noi suntem gata!

Ultima actualizare:

    “Nu-i aşa că sunt  frumuşică?”
“Nu-i aşa că sunt frumuşică?”

E forfotă mare prin magazine. Părinţii au dat năvală la cumpărături pentru copiii lor care încep şcoala de luni. Fetiţele au vrut ghiozdănele roz, cu personaje din desene animate pe ele, iar băieţii rucsacuri cu eroi din benzile desenate.

Prichindeii şi-au însoţit părinţii prin magazine ca să poată alege ghiozdane după gustul lor. A fost greu, pentru că rafturile gem de oferte, care mai de care mai frumoase.

Maria a avut o zi grea:  şi-a cumpărat cele  necesare pentru şcoală
Maria a avut o zi grea: şi-a cumpărat cele necesare pentru şcoală

”Am stat ore în şir la cumpărături, prin mai multe magazine. Maria merge în clasa întâi şi a vrut ca în prima zi de şcoală să aibă hăinuţe şi lucruşoare noi. A ales un rucsac Barbie roz, o cutie pentru sandvişuri tot roz, penar de fete roz, creioane, caiete. Până şi bidonaşul de apă este roz, cu personajul din filmul de desene animate Frozen. I-am luat şi o mulţime de agrafe de păr, pentru că este foarte cochetă, plus trening, pantofiori, tricouri şi alte lucruri necesare. La sfârşitul zilei s-a declarat foarte mulţumită şi mi-a spus că şcoala poate să înceapă, pentru că ea este gata”, ne-a povestit Gabriela Rovenţa, mama şcolăriţei Maria, în vârstă de aproape 7 ani, din Capitală.

Rucsac Barbie – 50 - 240 lei; Penar complet – 20 -60 lei; Ghiozdan clasic –  70 - 200 de lei; Set carioca – 13 -15 lei; Set creioane colorate – 13 – 15 lei; Stilou – 18 lei; Acuarele – 12 lei; Caiet – 0,28 – 3 lei; Bloc de desen – 6 lei; Cutie sandvişuri – 10 – 35 de lei; Bidon pentru apă – 13 – 28 de lei.

«Eu mi-am pregătit rucsacul»

Mihăiţă va împlini 7 ani abia în noiembrie, dar luni va fi de dimineaţă în curtea şcolii, ”student” în clasa întâi. ”Mi-am pregătit rucsacul şi hăinuţele. În vacanţa asta am mai desenat, am mai repetat literele şi cifrele. Sunt gata”, a spus băiatul. Părinţii lui nu au făcut cumpărături multe şi aşteaptă să vadă ce le recomandă învăţătoarea.

Prima vacanţă, la sfârşit de octombrie

Vacanţa de iarnă e programată între 24 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017. Următoarea este între semestre, 4 - 12 februarie. Vacanţa de primăvară  va fi între 19 - 30 aprilie 2017, iar cea de vară între 17 iunie şi 10 septembrie 2017. În perioada 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele mici şi grupele de grădiniţă sunt în vacanţă. Pentru clasa a XII-a, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Manuale lipsă pentru clasa a IV-a

Vor fi manuale noi şi gratuite pentru clasele I - IV şi, în premieră, XI-XII, a promis Ministerul Educaţiei. Doar la clasa a IV-a vor lipsi cinci manuale, la cele mai importante materii, din pricina licitaţiilor contestate de mai multe ori. Aşadar, cărţile de Română, Matematică, Ştiinţele naturii, Istorie şi Geografie vor întârzia. Părinţii care îşi duc pentru prima oară prichindeii la şcoală trebuie să ştie că manualele sunt în două volume, câte unul pentru fiecare semestru, astfel încât ghiozdanul să fie mai uşor. În plus, fiecare disciplină are şi un manual digital pe un compact disc, pe care îl pot descărca acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net