Sfaturi ca să faci curăţenie lună înainte de Sărbători

Ultima actualizare:

Gresia Pentru început, eliberează încăperea de piesele mici de mobilier şi aspiră apoi întreaga suprafaţă. Nu uita zonele de pe lângă şi de sub calorifer, aragaz sau frigider dar şi colţurile. Apoi foloseştediferite produse de curăţat. Ca produse naturale de curăţat poţi folosi cu încredere o soluţie formată din oţet şi apă. Toarnă această soluţie într-o căldare şi cu ajutorul mopului spală bine întreaga suprafaţă. Nu clăti după uscare.

Faianţa Plăcile de faianţă din baie se pătează cu calcar sau depuneri de piatră. Faianţa din bucătărie se murdăreşte cu pete de grăsime şi ulei. Prepară o pastă de curăţat amestecând zeama de lămâie cu bicarbonat de sodiu. Curăţă cu această soluţie plăcile de faianţă folosind partea abrazivă a unui burete. Petele de calcar dar şi cele de grăsime  se vor curăţa imediat.

Mobila Pentru a da luciu mobilei din lemn sau pal, foloseşte o bucăţică de vată pe care ai picurat câteva picături de ulei de măsline şi puţin scrum de ţigară.  Şterge temeinic mobila şi vei vedea că va prinde luciu iar culorile vor fi mai vii.

Covoarele, mocheta O curăţare temeinică a covorului presupune pentru început aspirarea acestuia. Foloseşte un aspirator cu putere mare de absorbţie şi aspiră bine atât pe lungimea cât şi pe lăţimea covorului. Pentru a da strălucire şi prospeţime culorilor freacă mocheta sau covorul cu o jumătate de varză proaspătă. Pentru îndepărtarea petelor, foloseşte cu încredere oţetul sau berea. Înmoaie o cârpă curată în bere şi şterge zonele afectate.

Aragazul şi cuptorul Petele de pe aragaz ne dau mari bătăi de cap. Pentru a le putea curăţa mai uşor, înmoaie petele cu detergent de vase obişnuit şi lasă să acţioneze 15 minute. În conţinuare poţi folosi o gamă destul de variată de produse. Îndepărtează cu zeamă de lămâie grăsimile şi curăţă petele de arsură cu bicarbonat de sodiu. Poţi folosi şi sare fină amestecată cu câteva picături de oţet.

Frigiderul Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a petelor şi resturilor de mâncare foloseşte oteţ sau zeamă de lămâie.

Obiectele sanitare Foloseşte cu încredere oţetul de mere, zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu şi sarea grunjoasă. Freacă suprafeţele din fonta şi inox cu bureţi abrazivi dar evită periile din sârmă.

Geamurile Geamurile de la cameră, balcon sau bucătărie trebuie spălate atât pe interior cât şi pe exterior. Foloseşte spirt medicinal şi hârtie de ziar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net