Sfaturi financiare ca s-o duci mai bine cu banii

Ultima actualizare:

    Nu-ţi mai număra bănuţii la sfârşit de lună! Învaţă cum să economiseşti ca să-ţi ajungă!
Nu-ţi mai număra bănuţii la sfârşit de lună! Învaţă cum să economiseşti ca să-ţi ajungă!

Abia ai luat salariul şi l-ai şi dat pe rate, facturi şi alte datorii? Abia dacă îţi mai rămân bani pentru mâncare şi medicamente? Nu mai spunem că sărbătorile bat la uşă şi va trebui să pui ceva deoparte şi pentru cadouri. Nu este încă târziu să-ţi faci un plan de bătaie ca să economiseşti bani! Uite ce ai de făcut pe termen mediu şi lung!

Evită împrumuturile la bancă - Evită pe cât poţi împrumuturile bancare! Vrei să cumperi produse electronice sau electrocasnice? Mai bine strânge singur banii de care ai nevoie. Un împrumut te va îndatora şi mai mult. Nu uita că în afara ratelor, mai trebuie să suporţi şi dobânda. Vei ajunge să plăteşti dublu produsul pe care ţi l-ai cumpărat.

Nu te îndatora la limită - Dacă, totuşi, eşti obligat de împrejurări să faci un împrumut la bancă, nu te îndatora niciodată la limită!

Nu te baza pe venituri viitoare - Când faci împrumuturi sau orice fel de investiţii, nu te baza pe creşteri ipotetice ale pieţei! Fii cât mai realist, gândeşte-te la ce poate să se întâmple mai rău. Evită să fii luat prin surprindere şi nu te baza pe banii pe care, deocamdată, nu-i ai! Nu merită riscul.

Nu-ţi da demisia- Dacă sunt mulţumitţi de salariu, de colegi, de program şi de condiţiile de muncă, fiecare angajat ţine cu dinţii de actulalul job. În nici un caz nu-ţi da demisia dacă nu ai ceva concret stabilit. Să-ţi dai demisa, iar apoi  să-ţi cauţi de lucru este cea mai nefericită alegere pe care o poţi face. 

Informează-te - Citeşte cu mare atenţie toate clauzele din eventualele contracte, mai ales cele scrise cu litere mărunte. Ia măsuri de precauţie. Nu semna nimic dacă nu eşti convins că ai înţeles clauzele şi că poţi suporta şi cele mai neplăcute consecinţe.

Nu trebuie să faci ce face lumea - Nu achiziţiona bunuri în ideea că aşa face lumea, în ideea că acum este un moment oportun de cumpărare (se apropie Black Friday). S-ar putea să nu poţi suporta aceste cheltuieli.

Atenţie la preţurile umflate artificial - Nu plăti cât nu face! Aşteaptă până când preţul va reflecta realitatea. De exemplu, produsele electronice sau electrocasnice se ieftinesc pe zi ce trece. Nu are rost să-ţi cumperi acum un televizor la un preţ extrem de mare pentru ca peste doar câteva luni, acelaşi produs să coste mai puţin. 

Urmăreşte ofertele magazinelor - Oferte, reduceri, lichidări de stoc, promoţii. Dacă baţi magazinele, cu siguranţă vei găsi tot soiul de oferte şi de preţuri reduse. Trebuie să te interesezi şi să fii pe fază. Multe produse se vând la ofertă de la telefoane mobile, la mobilă sau produse electrocasnice.

Redu consumul de carburant - Eşti şofer? Ar trebui să încerci să reduci cât poţi de mult consumul de carburant. În zilele calde poţi merge la serviciu cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta, când îţi permite temperatura de afară. Un pic de mişcare nu strică nimănui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net