Slujba de la Nicula, pe telefon şi pe net

Ultima actualizare:

    Pelerini din toată ţara vin în fiecare vară la Mănăstirea Nicula pe 15 august
Pelerini din toată ţara vin în fiecare vară la Mănăstirea Nicula pe 15 august

Câteva zeci de mii de credincioşi din toată ţara sunt aşteptaţi să ajungă, până marţi, 15 august, la Mănăstirea Nicula, unul dintre cele mai mari pelerinaje ortodoxe din ţară. Călugării de la mănăstire au pregătit, ca şi anii trecuţi, 20.000 de porţii de sarmale şi cozonac. Ceremonia din 15 august va fi transmisă live pe Facebook, scrie adevarul.ro.

Pregătiri intense la Mănăstirea Nicula. Acolo sunt aşteptaţi să sosească câteva zeci de mii de credincioşi la unul dintre cele mai mari pelerinaje din România. „Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este o sărbătoare a bucuriei, a încrederii, a împăcării, pentru că Fecioara Maria, prin moartea ei, devine Maica întregului neam credincios şi este cea care împacă moartea transformând-o în veşnicie. (...) Dacă e să ne uităm la exemplul Fecioarei Maria, în primul rând trebuie să-i urmăm discreţia, devotamentul şi mai ales puterea ei de a primi şi de a ierta pe toţi cei care o cinstesc“, declară, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, preotul Bogdan Ivanov. Ceremonia religioasă de marţi, 15 august, va fi oficiată de înalţi prelaţii, printre care ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, ÎPS Luca, Mitropolit de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina.

Se pregătesc 20.000 de porţii de sarmale

Cei care nu pot să ajungă la slujba religioasă o pot asculta de pe telefon, ceremonia va fi transmisă şi pe Facebook, pe pagina Radio Renaşterea.Programul slujbelor religioase de la Mănăstirea Nicula din aceste zile este postat şi pe Facebook.Călugării de la mănăstire vor pregăti, ca şi în anii trecuţi, circa 20.000 de porţii de sarmale şi de cozonaci. Mănăstirea Nicula este locul unde de ani buni, de 15 august, are loc unul dintre cele mai cunoscute pelerinaje ortodoxe din România. Lăcaşul a fost atestat în 1552. Acolo se află o icoană a Fecioarei Maria despre care se spune că este a făcătoarei de minuni. Totul a plecat de la faptul că icoana ar fi lăcrimat câteva zile în anul 1694. În fiecare an, de Adormirea Maicii Domnului pe care credincioşii o sărbătoresc pe data de 15 august, mii de oameni din ţară vin la Nicula.

Cum se ajunge la mănăstire

simeon stalpnicul png

La Nicula se poate ajunge fie cu autobuzul - vor fi curse directe Cluj-Napoca-Nicula, fie cu trenul. Pentru cei care aleg trenul e bine de ştiut că în ziua de 15 august vor circula suplimentar următoarele trenuri care vor opri în staţia din satul Nicula: un tren InterRegio, Mangalia (plecare 16:50) - Constanţa (sosire 18:17/ plecare 18:51) - Bucureşti Nord (sosire 21:46), un tren Regio, Cacica (plecare 14:00) – Suceava Nord (sosire 14:49), două trenuri Regio, Dej – Cluj-Napoca, un tren InteRegio, Dej –Gherla şi retur, un tren InteRegio, Dej – Iva Mică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net